hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şahballı'dan polis teşkilatına özel türkü

    Şahballıdan polis teşkilatına özel türkü
    expand

    Şahballı'dan polis teşkilatına özel türkü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ÜNLÜ Halk Ozanı Hilmi Şahballı, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıl dönümüne özel türkü besteledi. Şahballı, kendisi gibi halk müziği sanatçısı kızı Nurgül Şahballı ile birlikte türküye düet yaptı.

    Türk Halk Müziği Sanatçısı Nurgül Şahballı ile birlikte 'Vatanımın Polisleri' adlı türküyü seslendiren Hilmi Şahballı, “Polisimiz, günümüzde modern teknolojik araçlarla suçu önleme ve soruşturma faaliyetlerinde göğsümüzü kabartan işler ortaya koyuyor. Türkümün alt yapı çalışmaları yaklaşık 1 ay sürdü. Toplama kibimizi yayınlamak bugüne kısmet oldu. Gönül isterdi ki, bu çalışmayı Emniyet Genel Müdürlüğümüz ve İçişleri Bakanlığımız ile ortak gerçekleştirelim. Ne zaman talep gelirse, seve seve hazırız. Şahballı'nın canı, bu ülkenin polisine, askerine ve tüm güvenlik kuvvetlerine fedadır. Baba ve kızının gönlünden kopan bu güzel türkümüz tüm polis teşkilatımıza armağan olsun" ifadelerini kullandı.

    'ONLARA VEFA BORCUMUZ VAR'

    Türk Halk Müziği Sanatçısı Nurgül Şahballı, 90'lı yıllarda bestelenen türkünün günümüze uyarlanıp yayınlanması hakkında görüşlerini dile getirdi. Türkünün sözlerinin ve bestesinin çok güzel olduğunu ve tüm polis teşkilatının ruhunu yansıttığını söyleyen Nurgül Şahballı, “Sevgili babam Hilmi Şahballı, yaklaşık 40 yıldır ülkemizin polisine, öğretmenine, Mehmetçiğine türküler besteliyor. Ben vatan aşkını ve sevdasını çok küçük yaşlardan bu yana babamdan öğrendim. Onun türküleriyle, askerimizi, polisimizi kısacası ülkemiz için hizmet veren tüm emniyet mensuplarımızı tanıdım ve sevdim. Onların ne kadar zor koşullarda görev yaptığını biliyorum. Polisimiz; ülkemizin birliği, refahı için elinden gelen her türlü çabayı, büyük bir özveri ile gerçekleştiriyor. Bu türküyü polis gününde yayınlayarak, onlara sevgilerimizi ve vefa borcumuzu göstermek istedik. Allah onlardan razı olsun" ifadelerini kullandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow