hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sarıkamış Sergisi Anadolu Şehitler Müzesi'nde

    Sarıkamış Sergisi Anadolu Şehitler Müzesinde
    expand

    Sarıkamış Sergisi Anadolu Şehitler Müzesi'nde

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi'nin 25 farklı konu başlığı, 3 diorama, 1 şehit evi canlandırmasıyla tarihe tanıklık etmiş yüzlerce objeyi buluşturduğu Anadolu Şehitler Müzesi, Sarıkamış kahramanlarının anılarına da ev sahipliği yapıyor. 
    Kepez Belediyesi'nin şehit ve savaş konseptini bir arada içeren Türkiye'nin ilk müzesi Anadolu Şehitler Müzesi, kahraman vatan evlatlarının anılarını barındırıyor. 25 farklı konu başlığı, 3 diorama, 1 şehit evi canlandırmasıyla yoğun ilgi gören müze, Sarıkamış anılarına da ev sahipliği yapıyor. Müzenin en çarpıcı bölümleri arasında yer alan Sarıkamış Sergisi, ziyaretçilerine duygulu anlar yaşatıyor. Kepez Belediyesi'nin kültür ve sanat adasına dönüştürdüğü DokumaPark'ta yer alan Anadolu Şehitler Müzesi'nin orta bölümünde yer alan Sarıkamış sergisi, İstanbul'daki Hisart Canlı Tarih Müzesi ve Diorama Müzesi işbirliğiyle alanındaki uzman diorama sanatçıları tarafından yapıldı. 
    Sarıkamış'ta yüzey araştırmalarından ve koleksiyonerlerden temin edilen süngü, kürek, palaska tokaları gibi materyallerin yer aldığı bölümde, dönemin gerçek silahları ve istihkam malzemeleri dikkat çekiyor. Sarıkamış Harekatını anlatan diorama, ziyaretçileri adeta o anlara götürüyor. Duygulandıran ve o anları yaşatan sergideki evrak, doküman, bilgi ve belgeler ise Sarıkamış hakkındaki bilinmeyenleri  ortaya koyuyor. Anadolu Şehitler Müzesi, pazartesi günleri hariç, diğer günler 09.30-18.00 saatleri arasında hafta sonları 19.00'a kadar ziyaretçilerini ücretsiz ağırlıyor. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow