hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şeffaf dönüşüme noterli protokol

    Şeffaf dönüşüme noterli protokol
    expand

    Şeffaf dönüşüme noterli protokol

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi'nin, tüm aşamalarını şeffaflık içerisinde sürdürdüğü, ihalesini canlı televizyon yayını ile yaptığı Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi’nin protokolü de noter huzurunda imzalandı.

    Gülveren Mahallesi’nde 160 gecekondunun mülkiyet sorununu çözecek Kentsel Dönüşüm Projesi’nde konutların yapımı başlıyor. Hak sahiplerine 320 dairenin verileceği ve 48 milyon 500 bin TL’ye ihale edilen kentsel dönüşüm projesinin protokol töreni belediye binasında gerçekleştirildi. Belediye meclis üyeleri ve bürokratlarının hazır bulunduğu törende Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve yüklenici firma Pınarlar İş Ortaklığı temsilcileri, protokole noter huzurunda imza attı.

    Başkan Hakan Tütüncü, törende yaptığı açıklamada, yüklenici firma ile protokolü imzalayarak önemli bir virajı geçtiklerini söyledi. Gülveren’de, sadece kentsel dönüşümü değil, çevre ve şehircilik bakımından önemli bir uygulamayı gerçekleştireceklerinin altını çizen Tütüncü, “Gülveren, vatandaşa külfet yüklenmeden kentlerin dönüştürülebileceği konusunda önemli bir zihniyet değişimine işaret eden bir projeydi. Bu yanıyla Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi, klasik değil, örnek bir dönüşüm oldu" dedi.

    ŞEFFAF VE KAMU YARARI GÖZETEREK YAPILDI

    Uzun süre üzerinde durdukları kentsel dönüşüm projesinin tüm aşamasının şeffaflık içinde yürütüldüğüne işaret eden Başkan Tütüncü, 2015 yılında başlattıkları canlı yayında ihale yöntemini bu projede de sürdürdüklerini söyledi. Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi’nin süreçlerini açıklık, şeffaflık, hesap verilebilir, özellikle de tüm paydaşların görebileceği şekilde yürüttüklerini belirten Tütüncü, “Pek çok kamu yararı sağlayacak bir projeye imza attık. Cuma günü yüklenici firmaya yer teslimi yapılacak. Ardından konutların yapımı başlayacak. Bu proje, çevresindeki Kültür, Yenidoğan, Ahatlı, Şafak, Yeşilyurt mahallelerine de hareketlilik getirecek. İnşallah kısa sürede binaları tamamlayacağız. Akılcı bir projeyle şehirlerin nasıl yenilendiğini bu projede göreceğiz" diye konuştu.

    HAK SAHİPLERİ İÇİN 320 DAİRE

    İhalesi, ‘konut yapımı karşılığında arsa satışı’ modeli şeklinde kapalı teklif ve açık artırma yöntemiyle gerçekleşen kentsel dönüşüm projesi, 65 bin 911 m2 alanda yaklaşık 160 gecekonduyu ve 135 hak sahibini kapsıyor. Proje kapsamında 12 katlı 6 bloktan oluşan 320 daire inşa edilerek, hak sahiplerine verilecek. Cuma günü yer tesliminin yapılmasının ardından konutların yapımı başlayacak.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow