hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Senex Kongresi başlıyor

    Senex Kongresi başlıyor
    expand

    Senex Kongresi başlıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) - BU yıl 3'üncü kez düzenlenecek Senex Kongresi'nde 'Gelecek Kuşaklar İçin: Refah, Adalet, Sağlık, Bakım, İş, İstihdam, Teknoloji, Sanat, Eğitim ve Kariyer' konuları tartışılacak.
    Akdeniz Üniversitesi, Lund Üniversitesi (İsveç), Akdeniz Uygarlıkları Araştırma Enstitüsü, Raoul Wallenber Enstitüsü, TÜBİTAK ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu işbirliği ve desteğiyle düzenlenen Senex: Lisansüstü Yaşlılık Çalışmaları Kongresi, Akdeniz Üniversitesi Olbia salonlarında 1-2 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kongreye genç araştırmacıların yoğun ilgisinin olduğunu ifade eden Kongre Eş Başkanı Doç. Dr. Özgür Arun, “Senex Kongresi'nin bu yıl üçüncüsünü düzenliyoruz. TÜBİTAK tarafından da kongremiz desteklenmeye başladı. Senex Kongresi yaşlılık konusunda çalışan araştırmacıları bir araya getirmesi, yerel yönetimlere yönelik uygulamalı çalışmalara yer vermesi ve bu projelerin karşılıklı fikir alışverişinde bulunularak verimli şekilde tartışılması bakımından her geçen yıl daha da önemli bir platform haline gelmiştir" dedi.
    31 EKİM'DE BAŞLAYACAK
    Kongrede 7 bilimsel oturum ve 6 atölye çalışması yapılacağını belirten Doç. Dr. Arun, bilim insanları, araştırmacılar, akademisyenler, öğrencilerin yanı sıra yaşlanma çalışmalarına ilgi duyan herkesin kongreye katılabileceğini kaydetti. Senex Kongresi'nin açılışı 31 Ekim günü saat 18.00'de Akdeniz Üniversitesi Olbia salonlarında gerçekleştirilecek.
    YAŞLANMA ÇALIŞMALARINDA ÜSTÜN BAŞARI TEZ ÖDÜLÜ
    Projeyle bağlantılı olarak yaşlılık alanında akademik çalışma yapılmasını desteklemek amacıyla Senex: Yaşlılık Çalışmaları Dergisi 'Yaşlanma Çalışmalarında Üstün Başarı Tez Ödülü' verilecek. Akdeniz Üniversitesi, Lund Üniversitesi, Raoul Wallenberg Enstitüsü işbirliğiyle, yüksek lisans için 5 bin, doktora için 10 bin lira değerinde ödül verilecek. Derginin baş editörlüğünü de yapan Doç. Dr. Özgür Arun, “Türkiye'nin demografik dönüşüm sürecinde yaşlanma çalışmalarına ilginin artmasını arzuluyoruz. Bu ödül ile hem genç bilim insanlarının lisansüstü çalışmalarını yaşlılık alanında yapmaları için onları teşvik etmeyi hem de bu alanda çalışma yapan araştırmacıları desteklemeyi amaçlıyoruz" dedi. Başvuru süresinin 15 Ekim'de sona erecek 'Yaşlanma Çalışmalarında Üstün Başarı Tez Ödülü' ile ilgili bilgiler www.senex.org.tr adresinde yer alıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow