hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sergi geliri depremzede öğrencilere burs olacak

    Sergi geliri depremzede öğrencilere burs olacak
    expand

    Sergi geliri depremzede öğrencilere burs olacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA,(DHA) - EĞİTİM ve Bilim Emekçileri Sendikası (EĞİTİM SEN) Antalya Şubesi'nin '21'nci Geleneksel Plastik Sanatlar Karma Sergisi' açıldı. Eserlerin satışından sağlanacak gelir ise depremzede ailelerin çocuklarının eğitimi için harcanacak.
    Aydın Kanza Sanat Galerisi'ndeki sanatçı Hekimhan Hekimoğlu'nun müzik dinletisi eşliğinde gerçekleşen serginin açılış konuşmalarını Muratpaşa Belediyesi Başkanı Ümit Uysal, EĞİTİM SEN Antalya Şubesi Başkanı Nurettin Sönmez birlikte yaptı.
    'DERİN ÜZÜNTÜ YAŞIYORUZ'
    Nurettin Sönmez, "11 ilde eş zamanlı yaşanan ve 50 binden fazla vatandaşın enkaz altında kalıp yaşamlarını yitirmesine neden olan deprem felaketinin derin üzüntüsünü hep birlikte yaşıyoruz" dedi. Başkan Uysal da, Muratpaşa Belediyesi olarak deprem bölgesine çok sayıda TIR'lar ile yardım malzemesi ulaştırıldığını, kurdukları seyyar aşevlerinden sıcak yemek dağıtımını sürdürdüklerini anlattı.
    SANATÇILAR DESTEK VERDİ
    Karma sergiye Soner Kolbüken, Ayşe Topçu, Barbaros Aksu, Yılmaz Tüfekçi, Cem Özaydın, Derya Yılmaz, Mina Golzer, Müjgan Ezer, Müşerref Gönül Açar, Nusret Nesim Ekmen, Serpil Orul, Sevda Kesim, Shabnam Majdabadi, Sinan Kubilay, Emel Balım, Fahrettin Kaya, Hekimhan Hekimoğlu, Macide Duran ve Tekin Fırat rengârenk, göz kamaştıran eserleriyle katkıda bulundu.
    ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ İÇİN
    Sergiye eserleriyle katkı veren ve halen görev yapan, emekli olmuş resim öğretmenleri ile katkıda bulunan Antalya Sanatçılar Derneği ile Güzel Sanatlar Derneği üyesi sanatçılara teşekkür eden EĞİTİM SEN Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, "Eserlerin satışından sağlanacak gelirle depremzede ailelerin çocuklarının eğitimine katkıda bulunacağız" diye konuştu.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow