hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Çavuşoğlu Antbirlik 71. Yıl Buluşması'na katıldı

    Bakan Çavuşoğlu Antbirlik 71. Yıl Buluşmasına katıldı
    expand

    Bakan Çavuşoğlu Antbirlik 71. Yıl Buluşması'na katıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)- DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'nin (Antbirlik) 71. Yıl Buluşması'na katıldı.

    Serik ilçesinde düzenlenen 71. Yıl Buluşması'nda pamuk ve narenciye üreticilerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, çiftçi bir ailenin çocuğu olduğunu belirterek, tarımın her alanında çok çalıştığını, ter döktüğünü, o yüzden çiftçinin kıymetini bildiğini söyledi. Toprak için dökülen alın terinin önemine işaret eden Bakan Çavuşoğlu, "Tohuma, bir çocuğun büyümesi gibi verilen emeğin, hasat vakti geldiğinde duyulan coşkunun, mutluluğun ne olduğunu çok iyi bilirim. İçinde bulunduğumuz bu süreçte siyasiler olarak bizler de aynı heyecanı yaşıyoruz. 21 yıldır büyük vatan toprağına, her alanda ektiğimizi biçme zamanıdır. Bahar geldi geçti, artık Türkiye için yazdır ve artık hasat zamanıdır" dedi.

    CUMHURİYET TARİHİNİN REKORU

    Çiftçiye 2023 yılı cari fiyatlarıyla toplam 803 milyar lira tarımsal destek sağladıklarını anlatan Bakan Çavuşoğlu, tarım ve gıda ürünleri ihracatını 8 katına çıkararak, 29,9 milyar dolara ulaştırdıklarını, bitkisel üretim miktarını da Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırarak 128,6 milyon tona ulaştırdıklarını kaydetti. Antbirlik'in Antalya'nın bereketli topraklarına sahip çıkmada, verimini artırmada çığır açtığını aktaran Bakan Çavuşoğlu, birliğin 71 yıldır bu toprakları bereketli kılmak için mücadele sarf ettiğine vurgu yaptı.

    'BUNU 1 LİRA YAPALIM, HAYIRLI UĞURLU OLSUN'

    Alınan pamuk için bazı çiftçilerin kendisinden fark istediğini anlatan Bakan Çavuşoğlu, Antbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz'dan bilgi istedi. Mustafa Yavuz, 2022- 2023 sezonunda alınan ve ödemeleri yapılan pamuğa üreticinin fark istediğini, bunu karşılamak için ucuz kredili finansman desteğine ihtiyaçları olduğunu ve sağlanırsa pamuk üreticisine kilogram başına 50 kuruş destek vereceklerini ifade etti. Bakan Çavuşoğlu, "50 kuruş az, öyle yarım çeyrek olmaz. 1 lirayı güçlü şekilde duydum, buna ben de katılıyorum. Size her zaman destek veriyoruz, yine arkadaşlarımızla beraber Cumhur İttifakı olarak gereken desteği vereceğiz. Bunu 1 lira yapalım, hayırlı uğurlu olsun. Çiftçimizin alın terinin karşılığını her zaman vermeye çalışıyoruz" diye konuştu.

    Program sonunda Antbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz, Bakan Çavuşoğlu'na çiftçiler adına plaket verdi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow