hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hükümet konağı arsasının tapusu alındı

    Hükümet konağı arsasının tapusu alındı
    expand

    Hükümet konağı arsasının tapusu alındı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)- SERİK Kaymakamlığı Hükümet Konağı yapılması planlanan arsanın tapusunu teslim alındı.

    Serik ilçesi çevre yolu üzerinde bulunan Adliye Sarayı'nın bitişiğinde, mülkiyeti Antbirlik'e ait olan arsa, düzenlenen imza töreniyle takas yapılarak Serik Kaymakamlığına verildi. Tapu Müdürlüğü'ndeki imza törenine Kaymakam Mehmet Kurdoğlu, Antbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz ve Milli Emlak Müdürü Adnan Öztürk katıldı. Karşılıklı imzaların ardından Tapu Müdürlüğünce takas yapılan arsaların tapuları teslim edildi.

    Kaymakam Mehmet Kurdoğlu, ilçenin en önemli meselelerinden birinin Hükümet Konağı yeri olduğunu söyledi. Kaymakamlık, Milli Emlak Müdürlüğü, Antbirlik, belediye ve diğer sivil toplum örgütleriyle birlikte tapusunu aldıkları yere karar verdiklerini belirten Kurdoğlu, Antbirlik ile karşılıklı arsa takasına girdiklerini aktardı. Bu çalışmaların yaklaşık 4 ay sürdüğünü kaydeden Kaymakam Kurdoğlu, "Bugün neticelendi. Buna sayın bakanlarımızın, milletvekillerimiz, Antbirlik başkanımızın bu işin hızlandırılmasında emekleri oldu. Kendilerine katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz. Arsanın takasını yaptıkları için ^mutluyuz. İnşallah devamını getirerek binamızı oraya yaparız. Kamu kurum ve kuruluşlarımız göçebe olmaktan kurtulurlar. Serik ilçesi hükümet binası halkımıza daha iyi hizmet verir. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Hükümet binasına 16 ayrı birim yerleşecek. Emniyet Müdürlüğü binası müstakil olacak. Arazimizin 8 bin 600 metre karesini Antbirlik'ten 900 metrekaresini de belediyeden aldık. Toplamda 9 bin 600 metrekare bir arsa olacak. Antbirlik ile karşılıklı takas yapıldı. Bundan sonra şu anda imar planı değişiklikleri devam ediyor. Önümüzdeki aylarda bitirip mayıs ayında yazımızı Ankara'ya ulaştırmamız lazım ki 2021 yılı yatırım planına alınsın" dedi.

    Antbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz da "Sayın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun katkıları ile ilçemize yapılacak olan yeni Hükümet Konağı binası için arsaların takasını bugün itibariyle gerçekleştirdik. Her iki tarafa da hayırlı olsun" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow