hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sağlıkçılar sahilde izmarit topladı

    Sağlıkçılar sahilde izmarit topladı
    expand

    Sağlıkçılar sahilde izmarit topladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)- ANTALYA İl Sağlık Müdürlüğü’nce 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü etkinlikleri kapsamında Serik sahilinde sigara izmariti toplama etkinliği düzenlendi.

    Serik İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Boğazkent sahilinde düzenlenen etkinliğe İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanları, vatandaşlar ve sahilde bulunan turistler katıldı. Toplanan sigara izmaritleri Sağlık Müdürlüğü ekiplerince imha edildi.

    İlçe Sağlık Müdürü Dr. Nurgül Türk Kılınç, “Sigara içerisinde çok fazla zararlı maddelerin bulunduğu nikotin içeren bir üründür. Sigara özellikle kanser, solunum hastalıkları ve kardiyovasküler sistem hastalıkları gibi hastalıklara neden olmaktadır. Kanserlerin başında akciğer, pankreas, mesane ve ağız ve gırtlak kanseri gelmektedir. Bu etkilerinin yanı sıra doğaya ve topluma da büyük zararları bulunan sigaranın bugün doğamıza verdiği zararları göstermek için toplandık. Özellikle Turizm cenneti dediğimiz Boğazkent halk plajımızda sigara izmariti toplama etkinliği düzenledik. Çok kısa sürede de çok sayıda izmarit topladık. Vatandaşlarımıza sigarayı bırakmalarını tavsiye ediyorum. Bu konuda ALO 175 Sigara Bırakma Hattı’nı arayarak destek alabilirler. Hastanelerimizin sigarayı bırakma polikliniklerine başvurabilirler” dedi. (DHA)

     

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow