hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şehit Akkabak doğum gününde anıldı

    Şehit Akkabak doğum gününde anıldı
    expand

    Şehit Akkabak doğum gününde anıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)- ANTALYA'nın Serik ilçesinde Şehit Barış Akkabak, doğum günü dolayısıyla adının verildiği okulda düzenlenen programla anıldı.
    Mardin'in Midyat ilçesinde 2 Ağustos 2015 tarihinde PKK'lı teröristlerce yola döşenen mayının askeri aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit olan Jandarma Komando Er Barış Akkabak (20), 25'inci doğum gününde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da adının verildiği okulda anıldı.
    1 Mart 1995 doğumlu olan Barış Akkabak için adını taşıyan Gebiz Mahallesi'ndeki İlk ve Ortaokul'da anma töreni düzenlendi. Şehit Barış'ın dedesi Ramazan Akkabak ile anneannesi Havva Akkabak'ın da hazır bulunduğu anma törenine İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Teğmen Ayhan Aktürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, Okul Müdürü Hüseyin Aktaş, öğretmenler, öğrenciler ve bazı mahalle muhtarları ile şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.
    Okul Müdürü Hüseyin Aktaş, "Okulumuzda adını yaşattığımız şehidimiz Barış Akkabak'ı, her yıl olduğu gibi bu yıl da saygı ve şükranla bir kez daha andık" dedi.
    Öğrencilerin okudukları şiirler ve tiyatro gösterisi ilgiyle izlendi. Duygulu anların yaşandığı anma töreninde Şehit Barış'ın dedesi Ramazan Akkabak ile anneannesi Havva Akkabak gözyaşlarını tutamadı. Anma töreni, öğrencilerin bayraklı gösterilerinin ardından okunan dualarla sona erdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow