hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Serik Belediyesi'nde ilk meclis

    Serik Belediyesinde ilk meclis
    expand

    Serik Belediyesi'nde ilk meclis

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA) - SERİK Belediyesi'nde yerel yerel seçimler sonrası ilk meclis toplantısı yapıldı.

    Serik Belediyesi'nin meclis toplantısı yeni seçilen AK Parti'li Belediye Başkanı Enver Aputkan'ın yönettiği oturumda gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti'li 9, MHP'li 6, DSP'li 8, CHP'li 4, İYİ Parti'li 4 meclis üyesi katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yapılan kapalı zarf oylamayla meclis birinci başkanvekilliğine AK Parti'li Kemal Yıldırım, ikinci başkanvekilliğine MHP'li Mustafa Alkan oy çokluğuyla seçildi. Belediye meclis katipliği için yapılan kapalı zarf oylama sonucu AK Parti'li Ramazan Dolay ile MHP'li Hasan İltar en çok oy alarak seçildi. Belediye encümen üyeliği için yapılan kapalı zarf oylamada AK Parti'li Levent Konur ile Binnaz Büyükkurt, MHP'li Hasan Ali Tuncer oyçokluğuyla seçildi.

    Oylamaların ardından Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar Komisyonu, Çevre ve Turizm Komisyonu, Sağlık ve Eğitim Komisyonu, Tarım ve Hayvancılık Komisyonu ile Ulaşım ve Ulaştırma Komisyonu'na 5'er üye açık oylamayla seçildi. Akdeniz Belediyeler Birliği üye seçimi için yapılan oylamada da AK Parti'li Ramazan Dolay, DSP'li Mustafa Akın ile İYİ Parti'li Okan Şahin oyçokluğuyla seçildi.

    Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, 30 yıla yakın mahalli idarelerde muhtarlık ve belediye başkanlığı görevlerinde bulunduğunu, 5 yıllık süreyle de Serik halkı tarafından Serik Belediye Başkanı seçildiğini söyledi. Belediyenin tüm hizmetlerinde meclis üyelerinin yazılı ve sözlü olarak kendisi ve birim müdürlerinden her türlü bilginin öğrenilebileceğini belirten Aputkan, şeffaf anlayışla belediyeyi yöneteceklerini kaydetti.

    İYİ Parti'li Mehmet Ali Karacan'ın belediyede çalışanların işlerine son verileceği yönündeki söylentileri sorması üzerine konuşan Başkan Aputkan, "Siyasi düşüncesine göre kimseyi işten çıkartmayacağız, çalışan personelimiz aynen bizimle birlikte çalışmaya devam edecek. Çalışmayan personel için tespit çalışmalarına başladık. Çalışmayanın bizimle işi olmaz" dedi.

    Bunun üzerine DSP'li Nermin Can ise "'Bankamatik memuru' olarak tabir edilen, çalışmadan maaş alan kaç personeliniz var" diye sordu. Başkan Aputkan ise "Tespit çalışmalarımız devam ediyor. Bu şekilde tespit edilen kişilerin iş akdi sona erdirilecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu belediye hepimizin. Bu belediyeyi 5 yıl süreyle Serik halkı bize emanet etti. Herkes bizim nasıl şeffaf belediyecilik yaptığımızı görecek. Seçimler öncesinde mal varlığımı açıkladım. 5 yıl sonra da bunda bir değişiklik olmadığını sizler göreceksiniz. Ceketimle geldim, ceketimle giderim" diye konuştu.

    Belediyenin güncel borç miktarının sorulması üzerine de Başkan Aputkan, "Halen güncel 230 milyon lira belediyenin borcu var. Yıllık bütçeye göre geliri ise 89 milyon lira" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow