hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Serik'te HEM sergisi açıldı

    Serikte HEM sergisi açıldı
    expand

    Serik'te HEM sergisi açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)- ANTALYA'nın Serik ilçesinde Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında resim ve el işi ürünleri sergisi açıldı.

    Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen serginin açılışına Kaymakam Cemal Şahin, Belediye Başkanı Enver Aputkan, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Usta, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Ayhan Aktürk, Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürü Fahrettin Canlı ve diğer protokol üyeleri katıldı.

    HEM Müdürü Fahrettin Canlı, "Hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılmasını amaçladık. Hayat boyu öğrenmenin okullarla sınırlı kalmayıp, hayatın her alanında 7'den 77'ye her yaşta sosyal, ekonomik statü ve eğitim seviyesine bakılmaksızın herhangi bir engel olmadan sürdürülebileceğini gösteren temel kavramlardan biridir" dedi.

    Serik HEM tarafından 1 Eylül 2022- 1 Haziran 2023 tarihleri arasında 396 farklı kurs açıldığını anlatan Fahrettin Canlı, "21 bin 974 kursiyere ulaşılmıştır. Bu kurslardan 5 bin 100 veliye kurs verilmiş, okullarımızda öğrencilere yönelik 3 bin 545 öğrenciye bağımlılıkla mücadele eğitimi verilmiştir. Kırsal bölgelerde köy yaşam merkezlerinde 6 kurs açılmış, 142 kursiyer bu kurslardan yararlanmıştır" diye konuştu.

    Konuşmaların ardından halk oyunları gösterisi yapıldı, daha sonra protokol üyeleri tarafından kurdele kesildi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow