hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Serik'te kurbanlık satışları sürüyor

    Serikte kurbanlık satışları sürüyor
    expand

    Serik'te kurbanlık satışları sürüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)- ANTALYA'nın Serik ilçesinde hayvan pazarında kurbanlıklar satışa çıkarılırken, satıcılar bu yıl hareketliliğin bekledikleri düzeyde olmadığını, arife günü satışların artmasını beklediklerini söyledi.

    Serik'e bağlı Çandır Mahallesi'ne kurulan Serik Belediyesi Küçükbaş Hayvan Pazarı'nda kurbanlıklar yerini aldı. Kurban bayramına birkaç gün kala pazarda hareketlenme de başladı. Küçükbaş hayvan satıcıları arife günü satışların artmasını beklediklerini söyledi.

    Satıcı Zafer Başpınar, "Bu sene satışlar bizim istediğimiz gibi değil, vatandaşın istediği gibi başladı. Yavaştan yavaştan satışlar başladı. Geçen yıla göre bu yıl üstünde fiyatlar bekliyorduk maliyetler yükseldi ama pazar şu anda dengeli. Pandemiden dolayı biraz sıkıntı var. Buna da şükür. Pazarda 1300 ile 2 bin lira arasından küçükbaş hayvan var" dedi.

    Nuri Ayna da "Kurban satışları önceki yıllara göre bu yıl zayıf. Geçen yıla göre fiyatlar yüksek değil. Kurban satışlarında pandeminin etkisi var. Bayram kısa, yazlıkçılar bu sene gelmedi. Satışlar durgun" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow