hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Serik'te şehitler için Kuran okutuldu

    Serikte şehitler için Kuran okutuldu
    expand

    Serik'te şehitler için Kuran okutuldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)- ANTALYA'nın Serik ilçesinde Suriye'nin İdlib kentinde rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan askerler için Kuran-ı Kerim okutularak dualar edildi.

    Serik Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi toplantı salonunda gerçekleştirilen organizasyona Kaymakam Mehmet Kurdoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Ayhan Aktürk, Serik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Recep Savaş, Serik Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Bayar Savran, Serik ve Çevresi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Gülaydın, taksi kooperatifi başkanları, muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

    Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan Kaymakam Mehmet Kurdoğlu, ülkenin geçtiği bu dönemin tam birlik ve beraberlik olma zamanı olduğunu ve baş başa verilmesi gerektiğini söyledi. İnsanlar birbirlerine kızsa da farklı şeyler düşünse de herkesin baş başa vermesinin tam zamanı olduğunu belirten Kurdoğlu, Serik'te de evlerini, yurtlarını, ocaklarını terk ederek gelen Suriyeliler bulunduğuna dikkati çekerek, sabırlı olmak ve sabırla hareket ederek özellikle gençlere sahip çıkılması gerektiğine vurgu yaptı. Kurdoğlu, "İnsanların görüş ayrılıkları olabilir ama vatan, millet, bayrak söz konusu olduğunda bütün görüş ayrılıkları biter, önemli olan birlik ve beraberlik halinde bulunmamız. Bir camiyi yapmak çok zordur ama yıkmak bir kibrit çöpüne bakar. Biz yakan ve yıkan olmayacağız. Biz yapan olacağız. Millet olarak yapan olacağız, millet olarak tamir edip onaran olacağız. Zaten ordumuzun Suriye'de var olma nedeni de bu" dedi.

    STK'lar adına konuşan Serik Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Bayar Savran ise STK'lar olarak her zaman olduğu gibi kanlarının son damlasına kadar Türkiye Cumhuriyeti devletinin, ordusunun ve polisinin yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı.

    Konuşmaların ardından lise öğrencisi Kadriye Tunç, 'Şehit olursam ağlama anne' isimli şiiri okudu. Program sonunda katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow