hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Toplu ulaşımda sinyalizasyon sistemi

    Toplu ulaşımda sinyalizasyon sistemi
    expand

    Toplu ulaşımda sinyalizasyon sistemi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin STK ve kamu kurumları işbirliğiyle oluşturduğu 'Engelsiz Hizmet Komisyonu'nda engellilerin toplu ulaşımdan daha konforlu faydalanabilmesi için yapılacak çalışmalar görüşüldü. Antalya'da engelliler artık halk otobüslerinde hangi durakta olduklarını sesli uyarı sistemi ile duyabilecek.

    Haşim İşcan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetler Şube Müdürü Muzaffer Şahin, ilgili daire müdürleri, kamu kurumları ve engelli STK temsilcileri katıldı. Komisyon kararlarının değerlendirildiği toplantıda atılacak yeni adımlar görüşüldü. Antalya'nın ulaşım ağına yeni eklenen 3. Etap Varsak-Otogar Raylı Sistem Hattı'nda engelli vatandaşlar için iyileştirme yapılmasını isteyen STK temsilcilerinin toplu ulaşımla ilgili talepleri alındı.

    ENGELLİLERE KOLAY ULAŞIM

    Toplu ulaşım araçları ve duraklarda engelli vatandaşların kolay ulaşım sağlaması için düzenlemeler yaptıklarını anlatan Engelli Hizmetler Şube Müdürü Muzaffer Şahin, halk otobüslerinde özellikle işitsel engellilerin yolculuğunu kolaylaştıracak sinyalizasyon sistemlerinin bir ay içerisinde tamamlanarak tüm araçlarda eksiksiz bir şekilde aktif hale geleceğini söyledi.

    SESLİ UYARI SİSTEMİ

    Şahin şu bilgileri verdi:

    “Engelli vatandaşlarımız yolculuk sırasında otobüsün hangi durakta olduğunu sesli uyarı sistemi ile duyabilecek. Duraklarımızı da engelsiz bir hale getirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca toplu ulaşım şoförlerimize yönelik hizmet kalitemizi artırmak için hizmet içi eğitimler vereceğiz. Yeni hizmete başlayan 3. Etap Raylı Sistem Hattı'nda STK'larımızın da talepleri doğrultusunda yerinde inceleme yaparak iyileştirme çalışmaları yapacağız."

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow