hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Turizmde geleceğin teknolojileri çevrimiçi konuşuldu

    Turizmde geleceğin teknolojileri çevrimiçi konuşuldu
    expand

    Turizmde geleceğin teknolojileri çevrimiçi konuşuldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Turizm Fakültesi tarafından uzman sektör temsilcilerinin katılımlarıyla 'Turizm Kariyer Günleri' düzenlendi. Etkinlikte bilgi ve deneyim aktarımının yanı sıra firmaların iş ve staj imkanları da duyuruldu.
    AÜ Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından alanında uzman katılımcılarla çevrim içi 'Turizm Kariyer Günleri' düzenlendi. Gün boyu 5 oturumda gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Mülakat Teknikleri Eğitimi, Uluslararası Kariyer Fırsatları, Teknoloji Paneli, Rehberlikte Kariyer Paneli, II. İnsan Kıymetleri Paneli'nde alanında uzman sektör temsilcileri öğrencilere çeşitli konularda bilgi ve deneyimlerini aktardı. Pandemi tedbirleri nedeniyle çevrim içi yapılan etkinlikte öğrencilere, firmaların sağladığı iş ve staj imkânları Turizm Fakültesi web sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden duyuruldu.
    BLOCKCHAİN HER TÜRLÜ TİCARİ FAALİYETİ ETKİLEYECEK
    Moderatörlüğünü Bahadır Gerçek'in yaptığı Teknoloji Paneli oturumunda konuşan AÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beykan Çizel, Blockchain teknolojisini anlatarak bu teknolojinin turizmdeki yansımalarını aktardı. Blockchain teknolojilerinin para ve bilgi hakemleri olarak hareket eden güçlü aracılar olmadan değer alışverişini mümkün kıldığını söyleyen Dekan Çizel, bu değer değişiminin geleneksel sistemlerden daha hızlı, güvenli ve ucuz olduğunu belirtti. Blockchain ile turizmde ticaret yapmanın etkilerine değinen Dekan Çizel, blok zincirin maliyetleri düşürdüğünü, süreç verimliliğini artırdığını, veri aldatma riskini azalttığını ve aracıların rolünü azaltarak her türlü ticari faaliyeti etkileyeceğini ifade etti. Turizm endüstrisinin tur operatörleri, acenteler, havayolları, otelciler gibi çok sayıda paydaşı olduğunu belirten Dekan Çizel, kripto para birimlerinin kullanımı üçüncü taraf yardımı veya ekstra maliyet olmaksızın ödeme transferlerini destekleyeceğini söyledi.
    'METAVERSE'Ü OLMAYAN KALMAYACAK'
    Metaverse hakkında konuşan Kreatif Kültür Platformu kurucularından Genco Demirer, Metaverse'ü yeni bir platform, yeni bir taşıyıcı alan olarak tanımladı. Metaverse'ün mantığını anlamak için sadece gözlükle bağdaştırmamak gerektiğinin altını çizen Demirer, sadece Facebook'un sunduğu Horizon platformuna gözlükle girildiğini onun dışındaki tüm platformların hibrit olduğunu ve browserla girildiğini söyledi. İleride bütün markaların, kurumların, insanların kendi Metaverse'ü olacağını söyleyen Demirer "Çünkü bugün iletişim kurmak için web sitesi olmayan marka yoksa ileride de Metaverse'ü olmayan marka ve kurum olmayacak. Turizmde bugün siteler aracığıyla satılan tatil imkânları ileride Metaverse ile satılacak. Ancak deneyim reelde yaşanacak" dedi.
    İNSANIN İÇİNDEKİ MOTİVASYONU ORTAYA ÇIKARIYOR
    Oyunlaştırma (Gamification) hakkında bilgi aktaran bir oyun platformu yöneticisi Yiğit Yüceer, oyunlaştırmanın oyun oynamak olmadığını insanın içindeki motivasyonu ortaya çıkarmak olduğunu ifade etti. E-games üzerine birikimlerini aktaran Cem Başer ise e-spor için harcanan bütçenin 200 milyar doları geçtiğini, bu gruba hizmet ve malzeme üreten alt firmalarla beraber 1 trilyona ulaştığını ve ciddi harcamaların yapıldığı bir sektör olduğunu ifade etti. Türkiye'deki e-spor konusundaki istatistikleri paylaşan Başer, Türkiye'de yetişkinlerin yüzde 80'inin mobil oyun oynadığını, Türkiye'nin dünyada oyun sektöründe ilk 20'nci sıralarda olduğunu, oyun oynama sürelerinin yüzde 30 arttığını ve lisanslı e-spor takım sayısının 100'ü geçtiğini söyledi. Başer Antalya'yı e-spor merkezi haline getirmek istediklerini sözlerine ekledi.
    5 OTURUMDA 15 BAŞLIK KONUŞULDU
    'Turizm Kariyer Günleri' kapsamında ayrıca Öğr. Gör. Dilek Hale Aybar moderatörlüğünde gerçekleştirilen Mülakat Teknikleri Eğitimi oturumunda İşkur'dan Eğitmen Müge Bilen konuşmacı olarak katıldı. Arş. Gör. Gürkan Aybek moderatörlüğünde gerçekleştirilen Uluslararası Kariyer Fırsatları oturumunda Turgay Yüksel ile Türk İngiliz Kültür Derneği'nden İlke Sayıner konuştu. Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meltem Caber moderatörlüğünde gerçekleştirilen Rehberlikte Kariyer Paneli oturumunda Antalya Rehberler Odası Başkanı Mustafa Yalçınkaya, TÜRSAB Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ferit Turgut ve Turizm Fakültesi Danışma Kurulu Üyesi Recep Yavuz konuşmacı olarak yer aldı. 

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow