hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tütüncü: Kepez'in kurban pazarları bayrama hazır

    Tütüncü: Kepezin kurban pazarları bayrama hazır
    expand

    Tütüncü: Kepez'in kurban pazarları bayrama hazır

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA,(DHA)- KEPEZ'deki kurban pazarlarında incelemelerde bulunan Başkan Tütüncü, "Kurban satış pazarlarımızı pandemi tedbirlerine uygun olarak kurduk. Kepez'in kurban pazarları bayrama hazır" dedi.

    Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçedeki kurban pazarlarında incelemelerde bulundu. Kurban bayramına sayılı günler kala, pazarlarda hareketlilik yaşanırken, Başkan Tütüncü, satış noktalarında kurbanlık satan ve alan vatandaşlarla sohbet etti, istek ve dilekleri dinledi. Fevzi Çakmak Mahallesi'ne kurulan küçükbaş kurbanlık pazarında bayram hazırlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Hemşehrilerim, en güzel şekilde kurban hazırlıklarını yapsınlar diye canlı hayvan pazarlarımızı, kurban pazarlarımızı bu yıl en güzel şekilde donattık, kurduk" diye konuştu.

    KURBAN PAZARLARINDA PANDEMİ KURALLARI

    Bu yıl kurban pazarlarının pandemi şartları çerçevesinde, 14 temel tedbir ve kural ile kurulduğunu vurgulayan Başkan Tütüncü, "Hemşehrilerimiz pandeminin özel şartlarına göre hazırladığımız kurban pazarlarımızda güvenli bir biçimde alışverişlerini yapabilirler. Bugün Türkiye'nin değişik yerlerinden, Antalya'nın yaylalarından gelen esnaflarımızla birlikte olduk. Onlar pandemi nedeniyle en üst noktada uyguladığımız önlemlerden ve tedbirlerden son derece memnun olduklarını ifade ettiler. Kurban Bayramı boyunca da ekiplerimiz en güzel şekilde hemşerilerimize hizmet etmek için gerekli tedbirleri almış durumdalar. Ücretsiz randevu usulüyle kurban kesimi yapılacak alanlarımız hazır. Bunun yanında kurban kesim alanlarımızı da tespit ettik. Bayramın son gününe kadar Kepez Belediyesi'nin bütün görevlileri, hemşerilerimizin güzel bir bayram geçirebilmeleri için arazi de olmaya, çalışmaya, gayrete devam edecekler" dedi.

    PAZARLARA OZON TÜNELİ

    Kepez Belediyesi, pardemi nedeniyle kurban satış alanlarındaki hijyen kurallarını en üst noktaya taşıdı. Pandemiye karşı her türlü tedbiri alan Kepez Belediyesi, vatandaşların alış verişlerini daha güvenli bir şekilde yapabilmesi için kurban pazarları girişine ozonlu dezenfeksiyon tüneli yerleştirdi. Kurban pazarlıklarının daha sağlıklı bir ortamda yapılması için temsili tokalaşma eli dahi tasarlayan belediye, esnafa siperlik, maske, eldiven, dezenfektan bulunan pazarlık kitleri de dağıtıyor.

    KEPEZ'DE KURBAN KESİM NOKTALARI

    Zafer Mahallesi cumartesi pazarı, Yenidoğan Mahallesi kapalı pazartesi pazarı, Varsak Karşıyaka Mahallesi kapalı salı pazarı, Teomanpaşa Mahallesi kapalı cuma pazarı, Varsak Ayanoğlu Mahallesi kapalı perşembe pazarı, Yeni Mahalle kapalı pazar pazarı, Şafak Mahallesi kapalı salı pazarı ve Çamlıbel kapalı pazar pazarı alanında kurban kesimi yapılabilecek. Kepez Belediyesi ücretsiz kurban kesimini Zafer Mahallesi'ndeki cumartesi pazarında yapacak. Vatandaşlar, 310 58 58 nolu telefondan konuyla ilgili bilgi alabilecekler. Ayrıca Çamlıca Mahallesi -Köseler Caddesi ve Fevzi Çakmak Mahallesi 6277 sokak (Adaklık satış ve kesim alanı önü) kurban satış noktaları oluşturuldu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow