hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Karaloğlu imzalı seyahat yasağının detayları

    Vali Karaloğlu imzalı seyahat yasağının detayları
    expand

    Vali Karaloğlu imzalı seyahat yasağının detayları

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - KORONAVİRÜS nedeniyle şehirlerarası yolculuğun izne bağlanmasıyla ilgili Antalya Valisi Münir Karaloğlu imzasıyla detaylar paylaşıldı. Şehirlerarası yolculuk yapacak olanların izin alması gerekiyor. Şehiriçi servisler de yasaklandı.

    Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbirlerden ve detayları en çok merak edilen konulardan biri olan şehirlerarası yolculukla ilgili getirilen yasakların detaylarıyla ilgili alınan kararın detayları, Antalya Valisi Münir Karaloğlu imzasıyla paylaşıldı. Seyahat izin belgesiyle ilgili çok sayıda soru aldıklarını belirten Vali Karaloğlu, sosyal medya hesaplarından da kendi imzasını taşıyan kararları detaylarıyla paylaşarak, tüm soruların cevabının burada olduğunu kaydetti.

    KİMLER İZİN BELGESİ ALABİLECEK?

    28 Mart 2020 tarihinde saat 17.00'den itibaren Antalya'dan diğer illere yapılacak otobüs ve ticari minibüslerin seferleri ancak valilik izni ile yapılabilecek. Tüm vatandaşların halihazırda bulundukları şehirde kalmalarının esas olduğuna dikkat çekilerek, seyahat izni verilecekler şöyle sıralandı; Tedavi amacıyla doktor kararıyla başka bir ile sevki yapılanlar. Birinci derecede yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlar. Son 15 gün içerisinde Antalya iline gelmiş, burada kalacak yeri olmayan kişiler. Görev yeri Antalya dışında olup görev yerine gidecek kamu görevlileri. Bu kişiler kaymakamlıklarda, Antalya Otogarı ve Antalya Havalimanı içerisinde kurulan Seyahat İzin Kurulundan alacakları belge ile seyahat edebilecek.

    HER KİŞİ İÇİN AYRI FORM

    İller arası seyahat etmesi zorunlu olan vatandaşlar, kaymakamlıklarda, Antalya Otogarı ve Antalya Havalimanında oluşturulan Seyahat İzin Kurulu'na başvurarak seyahat belgesi düzenlenmesi talebinde bulunacak. Talebi uygun görülenlere kurul tarafından seyahat güzergahı ve süresini de içerecek şekilde her kişi için 'Şehirlerarası Seyahat İzin Belgesi' düzenlenecek. Başvuru ve izin belgesi talebi için dilekçe kullanılacak. Belirlenen form dışında herhangi bir formatta belge düzenlenmeyecek.

    KURULLAR OTOGARLARDA GÖREV YAPACAK

    Başvurular aynı gün içinde, mümkün olan en kısa sürede sonuçlandırılacak. Seyahat İzin Kurulu Vali/Kaymakam/Havalimanı Mülki İdare Amirinin belirleyeceği kamu görevlisinin başkanlığında, emniyet temsilcisi, belediye temsilcisi, otogar sorumlusu ve ilgili meslek odası temsilcisi yoksa konuya ilişkin sivil toplum temsilcisinden oluşacak. Kurullar otogar bulunan ilçelerde otogarda tahsis edilen uygun bir yerde, bulunmayan ilçelerde kaymakamlıklarda görev yapacak. Seyahat İzin Kurulu her gün 08.30 - 17.30 saatleri arasında görev yapacak.

    YOLCULAR SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇECEK

    Seyahat İzin Kurulunca, şehirlerarası seyahat izin belgesi verilenler tarafından yapılan başvurular dikkate alınarak otobüs/minibüs seferi planlaması yapılacak ve ilgililere bilgi verilecek. Seyahat etmesine izin verilen yolcuların ve araçta görevli personelin sağlık kontrollerinin yapılması amacıyla otogar çıkışlarında sağlık kontrol noktaları oluşturulacak. Yolcuların sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra seyahate başlamalarına izin verilecek.

    YOLCULARIN TÜM BİLGİLERİ ALINACAK

    Seyahat İzin Kurulunca, yolculuk yapacak vatandaşların listesi, irtibat telefonları, gidecekleri yerlerdeki adreslerini belirten yolcu listeleri, gidilecek ildeki valiliğe bildirilecek. Diğer il valiliklerince gelecekleri bildirilen yolcuların il girişlerinde kontrolleri gerçekleştirilecek. Karantinaya alınmasını gerektirecek bir durumun tespit edilmesi halinde ilgili kişiler 14 gün süreyle karantinaya alınacak. Karantinaya alınmayanlar arasında 14 gün süreyle gözlem altına kalmaları gereken vatandaşlara evlerinde kalmaları tebliğ edilecek ve uyulup uyulmadığı kontrol edilecek.

    ŞEHİRİÇİ SERVİSLER YASAKLANDI

    Yolculuğuna izin verilen araçlar seyahat güzergahlarında ancak il/ilçe otogarlarında duracak ve durdukları illerin valiliklerinçe seyahat etmesine izin verilen yolcuları, kapasitelerinde boşluk olması durumunda alabilecekler. Süreç boyunca firmaların şehir içi servis hizmetleri yapması yasaklandı. Kaymakamlıklar, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ile koordine yapılarak, seyahat izin belgesi olmadan yapılan yolculukların önlenmesi için yol kontrol noktalarında gerekli tedbirleri planlayacak. Seyahat güzergahlarında mola verilen yerler, yetkililerce sürekli hijyen kuralları açısından denetlenecek ve sağlık kurallarına uygun olarak faaliyet yürütmeleri sağlanacak.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow