hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Yazıcı'dan 19 Mayıs mesajı

    Vali Yazıcıdan 19 Mayıs mesajı
    expand

    Vali Yazıcı'dan 19 Mayıs mesajı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA,(DHA) - ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı. Vali Yazıcı, mesajında şunları kaydetti:
    "Türk milletinin yeniden şahlanışının miladı olan 19 Mayıs 1919'un 104. yıl dönümünün heyecan ve coşkusunu paylaşıyoruz. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'mız kutlu olsun.
    Cumhuriyetimizin Banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Samsun'a çıkarak milli mücadelemizi resmen başlatmış, Türk milletinin istiklal meşalesi 19 Mayıs'ta yakılmıştır. Samsun'da yakılan bu meşalenin ışığında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Erzurum ve Sivas'ta milli mücadelemizin yol haritasını çizmiş, Yüce Türk Milletinin gösterdiği destansı mücadeleyle birlikte Ankara'da bu mücadeleyi Cumhuriyetle taçlandırmıştır.
    Türk gençleri ne zaman kendilerini çaresiz hissetse, tüm imkânsızlıklara rağmen 19 Mayıs'ta dünyaya meydan okuyan ve milletimize umut olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü hatırlamalıdır. Türk gençliğine inanıyor ve güveniyoruz. Aydınlık yarınlarımız ve hedeflediğimiz büyük ve güçlü Türkiye'nin teminatı olarak görüyoruz. Bilimden, sanata, teknolojiden, spora her alanda gençlerimize en güzel imkânları sunuyor ve ülkemizi uluslararası arenada en güzel şekilde temsil etmeleri için gereken her türlü desteği veriyoruz. Umudumuz, gururumuz, gözbebeğimiz olan gençlerimizin yanında olmaktan gurur duyuyoruz.
    Bu duygularla bu anlamlı günü gençlerimize ve milletimize bayram kılan, bizlere bu aziz vatanımızı ve Cumhuriyetimizi miras bırakan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, istiklal mücadelemizin kahraman şehitlerini ve ebediyete uğurladığımız gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'mız Kutlu Olsun." (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow