hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Valilikten yazlık kıyafet kararı

    Valilikten yazlık kıyafet kararı
    expand

    Valilikten yazlık kıyafet kararı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA Valiliği'nce kamu çalışanları için 17 Nisan'dan itibaren yazlık kıyafet uygulaması başlatılıyor. 13 Ekim'e kadar sürecek uygulamada kadın personelin açık yakalı ve kolsuz olmayan bluz, gömlek veya elbise, erkek personelin ceketsiz, kravatsız kısa veya uzun kollu gömlekle çalışabileceği duyuruldu.

    Antalya Valiliği İl Yazı İşleri Müdürlüğü'nün Vali Ersin Yazıcı imzalı 'Yazlık Kıyafet' başlıklı kararı tüm kamu kurum ve kuruluşlarına gönderildi. Valilik internet sitesinden de yapılan duyuruda, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğin 11'inci maddesi gereğince, 17 Nisan 2023 tarihinden 13 Ekim 2023 tarihine kadar olan yaz döneminde, belirlenen esaslar dahilinde yazlık kıyafet giyilmesinin uygun görüldüğü belirtildi.

    Alınan karar şöyle:

    "a) Bayan personel açık yakalı ve kolsuz olmayan bluz, gömlek veya elbise giyebileceklerdir. b) Erkek personel ceketsiz, kravatsız, kısa veya uzun kollu gömlekle çalışabileceklerdir. Protokole dahil kamu görevlileri, resmi kutlama törenleri ve resmi kabul gerektiren faaliyetlere takım elbise ile katılacaktır. Bazı hizmetler için özel iş kıyafetinin olması halinde görev esnasında kurum amirinin izni ile işbu kıyafet giyilebilecektir. Kamu personeline, devlet memurlarına ve kamuoyuna duyurulur."

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow