hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yapı Kredi Koleksiyonundan Renkler sergisi AKS'de

    Yapı Kredi Koleksiyonundan Renkler sergisi AKSde
    expand

    Yapı Kredi Koleksiyonundan Renkler sergisi AKS'de

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Kültür Sanat (AKS), Yapı Kredi'nin 75. kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında 'Yapı Kredi Koleksiyonundan Renkler' adlı resim sergisine ev sahipliği yapıyor.
    Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık Genel Müdür Yardımcısı Veysel Uğurlu'nun küratörlüğünde gerçekleşen serginin açılışını, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, yönetim kurulu ve meclis üyeleri, AKS Müdürü Münevver Eminoğlu ve bankanın şube müdürleri yaptı.
    DEĞERLİ ESERLER ANTALYA'DA
    Sergide, 1944 yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk özel bankası olarak kurulan Yapı Kredi'nin 75. kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında hazırlanan sergide Türk resim tarihinin başlangıcından günümüze kadar ki serüvenini temsil eden çok sayıda eser yer aldı. Yabancı ressamların Türkiye tarihine ilişkin eserlerini de içeren 'Yapı Kredi Koleksiyonu'ndan Renkler' koleksiyonu 'peyzaj', 'natürmort', 'figüratif resim', 'soyut resim', 'güncel sanat' gibi başlıklar altında sanatseverlerle buluşturuldu.
    VİYANA KUŞATMASI DA VAR
    Sergi, 'Hoca Ali Rıza'nın desenleri ve suluboya resimleri' ile 'Selahattin Giz Fotoğrafları' olmak üzere 8 bölümden oluştu. Abidin Dino, Ömer Uluç, Aliye Berger, Nejad Melih Devrim, İbrahim Çallı, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Nuri İyem ve İbrahim Balaban gibi Türk resim sanatına damga vuran ressamların yanı sıra yurt dışından sanatçıların toplam 121 eseri yer aldı. Louvre Müzesi'nde de eserleri bulunan Francesco Casanova'ya ait 1754 tarihli 'Viyana Kuşatması' adlı eser, Yapı Kredi koleksiyonlarında bulunan en eski eser olmasıyla da dikkat çekiyor.
    ATSO Başkanı Davut Çetin, Yapı Kredi koleksiyonunda yer alan birbirinden değerli sanat şaheserlerini Antalyalı sanatseverlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
    Daha önce de Bursa, Ankara ve İzmir'de de sanatseverlerle buluşturulan sergi, 29 Şubat 2020'ye kadar açık kalacak. Sergi, pazartesi hariç her gün 11.00 - 19.00, Perşembe günleri ise 11.00 - 21.00 saatleri arasında ziyaret edilecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow