hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yerli malı etkinliğini tüm yıla yaydılar

    Yerli malı etkinliğini tüm yıla yaydılar
    expand

    Yerli malı etkinliğini tüm yıla yaydılar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'nın Kepez ilçesinde yer alan Alpay Kalkan Delen Anaokulu öğrencileri, Yerli Malı Haftası'nı tüm yıla yayarak kutlamaya devam ediyor. Yerel kıyafetler giyen minik öğrenciler, yörelerinin eşsiz lezzetlerini arkadaşlarına tattırarak 7 bölgeyi tanıtıyor.

    Okullarda yerli malını özendirmek amacıyla her yıl 12-18 Aralık tarihlerindeki Yerli Malı Haftası kutlamaları, Kepez ilçesindeki Alpay Kalkan Delen Anaokulu'nda yıla yayıldı. Okuldaki 5 ve 6 yaşlarındaki 227 öğrenci, annelerinin hazırladığı yöresel yemekleri okula getirdi. Arkadaşlarına eşsiz lezzetteki yöresel yemekleri tattıran minikler yerel kıyafetlerini giydi. Okuldaki kutlamalar renkli görüntülere sahne oldu.

    Anaokulu Müdürü Hacer Bozat, yerli malı etkinliğini tüm seneye yaydıklarını bu sayede çocukların tüm yöreleri tanımasına katkı sağladıklarını anlattı. Öğrenci velilerinin evlerinde kullanmış olduğu çömlek, testi, eski bakır kabak gibi yöresel ürünleri okula getirip bir sınıfta sergilediklerini belirten Bozat, “Minik öğrencilerimiz hangi yörede ne meşhur onu öğrendi. Velilerimiz zeytinyağlı sarma, ekşili köfte, kete, içli köfte gibi yöresel ürünleri okula getirdi. O yörelerde kullanılan ürünleri tanıma ve tatma fırsatı yaşattı. Birlikte çok güzel yerli malı etkinliği geçirmiş olduk" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow