hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ilgar Tünelinde çalışmalar devam ediyor

    Ilgar Tünelinde çalışmalar devam ediyor
    expand

    Ilgar Tünelinde çalışmalar devam ediyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alper TURGUT / POSOF (Ardahan), (DHA)- ARDAHAN Valisi Hüseyin Öner, 2550 rakımlı Ilgar Dağı Geçidi'nde yapımı devam eden Ilgar tüneli inşaatında incelemelerde bulundu. Vali Öner, "Tünel Ardahan ve Türkiye için çok önemlidir" dedi.

    Ardahan'ı Gürcistan üzerinden Kafkas ülkelerine bağlayacak olan Posof Ilgar Tünelinde çalışmaların devam ettiği ve 450 metrelik kısmının tamamlandığı belirtildi. Türkgözü Gümrük Kapısı'na geçiş sağlayan Ardahan-Posof kara yolu üstünde yapımı süren Ilgar Tüneli ile Orta Asya'ya daha güvenli ulaşılacak. Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Gürcistan sınırındaki Türkgözü Gümrük Kapısı'na geçiş sağlayan Ardahan-Posof kara yolu üstünde yapımı süren Ilgar Tüneli çalışmalarını sma alanında incelemelerde bulundu.

    Vali Öner burada yaptığı açıklamada, "Ülkemizin ve ilimizin Gürcistan üzerinden Orta Asya ve Kafkaslara açılan kapısı Türkgözü Gümrük Kapımız çok daha güvenli ve önemli bir uluslararası ulaşım ve taşımacılık hizmetinin geçiş noktası olacak. Ilgar Tüneli'nin Ardahan ve Türkiye için önemli" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Devletin her alanda yürüttüğü çalışmaların aralıksız bir şekilde devam ettiğini belirten Vali Öner şunları söyledi:

    "Bugün de ilgililer ile yapımı devam eden Ilgar tüneli inşaatını incelemeye geldik. Tünel bittiğinde 4 bin 957 metre uzunluğunda olacak. Şu anda yaklaşık 450 metrelerde çalışmalar devam ediyor. Alandaki arkadaşlar çalışmaları iyi bir şekilde devam ettiriyor. İnşallah bu çalışma tamamlandığında ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz oldukça önemli bir tünele sahip olacak. Bu tünelle birlikte Ardahan ve Posof ilçemiz güvenli bir ulaşıma kavuşacak. Ayrıca ülkemizin ve ilimizin Gürcistan üzerinden Orta Asya ve Kafkaslara açılan kapısı Türkgözü Gümrük Kapımız çok daha güvenli ve önemli bir uluslararası ulaşım ve taşımacılık hizmetinin geçiş noktası olacak."

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow