hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şavşat’ta karsız kış şenlikleri

    Şavşat’ta karsız kış şenlikleri
    expand

    Şavşat’ta karsız kış şenlikleri

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nurbay USTA/ŞAVŞAT(Artvin),(DHA)-ARTVİN’in Şavşat ilçesine bağlı Yavu köyünde geleneksel kış şenlikleri, kar yağmayınca içeriği değiştirilerek ilçe merkezine alındı. Kar olmayınca, şenliklerdeki kızak yarışmaları yerini atlı cirit gösterilerine bıraktı. 

    İlçenin en fazla kar yağışı alan Yavuz köyünde her yıl geleneksel olarak düzenlenen kış şenlikleri, bölgeye kar yağmayınca içeriği değiştirilerek ilçe merkezinde gerçekleştirildi. Şenliklerde kar olmayınca, 3 asırlık geçmişe uzanan tahta kızak yarışmalarının yerini atlı cirit gösterileri aldı. Şenlikte katılımcılar davul zurna eşliğinde yöresel oyunlarını sergileyerek doyasıya eğlenirken, yarışlara atının üzerine köpeğini alarak gelen bir yarışmacı ise ilgi odağı oldu. 

    ‘KÜLTÜRÜMÜZÜ TANITMAMIZ GEREKİR’

    Şavşat Kaymakamı Yusuf Akın, şenliklerin birlik beraberlik içinde sürdüğünü belirterek, "Artvin dediğimiz zaman içerisindeki saklı cennettir Şavşat. Dolayısı ile böyle bir ilçede bu tür bir otantik kültürün yoğun bir şekilde yaşanıyor oluşu memnuniyet verici. Alternatif turizmde bir noktaya geleceksek bu tarz kültürü önce ülkemizde sonra da uluslararası alanda tanıtmamız gerekir.  Bu yıl kar yağmaması nedeniyle geleneksel tahta kızak yarışmaları olmak üzere bazı kar etkinlikleri iptal edilip, içeriği değiştirildi. Halkımız güzel bir eğlence ile başta Berobana oyunu olarak halaylarla horonlarla davul zurna ve akordionla el ele kol kola güzel ve renkli görüntüler oluşturdu. Birlik beraberlik havası içerisinde güzellikler ile devam ediyor” dedi.

    ‘ŞENLİĞİMİZİ KAR OLMAMASINA RAĞMEN YAPTIK’

    Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar da, kış şenliklerinin ilçede önemli bir etkinlik olduğunu söyleyerek, “Bu etkinlikleri bizim kültürümüzde yer alan değerlerimiz. Bunları yaşatmak için elimizden gelen gayreti ve çabayı gösteriyoruz. Geleneksel olarak yaptığımız kar şenliklerimizi bu yılda kar olmamasına rağmen yapmayı planladık ve bazı STK’lar ile birlikte yapıyoruz. Bu yıl beklediğimiz kar yağışı yağmadığı için ilçe merkezinde yapıyoruz. Etkinlerde halkımız doyasıya bir eğlence yaşamaktadır" diye konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow