hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Bu balı şeker hastaları da rahatlıkla yiyebilir'

    Bu balı şeker hastaları da rahatlıkla yiyebilir
    expand

    'Bu balı şeker hastaları da rahatlıkla yiyebilir'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nusret DURUR/YUSUFELİ (Artvin), (DHA) – ARTVİN’in Yusufeli ilçesinde geçen yıl düzenlenen ‘En İyi Bal’ yarışmasında birincilik kazanan arıcı Emin Çelik, "Endemik çeşitlerimiz çok. Bu bölgede Anzer balına en yakın bal bizim burada çıkar. Bu balı şekler hastaları da rahatlıkla yiyebilir” dedi.

    İlçeye bağlı Kılıçkaya köyünde yaşayan Emin Çelik, 30 yıldır arıcılıkla uğraşıyor. Yaklaşık 200 arısıyla 2 bin rakımlı Cıttızil Yaylası’nda bal üretimi gerçekleştiren Çelik, bölgenin endemik koşulları sayesinde doğal bal üretimi yapıyor.

    Yusufeli Belediyesi tarafından 2021 yılında düzenlenen ‘En İyi Bal’ yarışmasında 1’inci olan Çelik, balda hasat döneminin başladığını söyledi. Ürettikleri balı şeker hastalarının tüketebileceğini belirten Çelik, “Şu anda bal sağım zamanı. Yani ürünümüzü alma zamanı. Bal sağımında oğlum ve eşim bana yardımcı oluyor. Bizim endemik çeşitlerimiz çok. Bu bölgede Anzer balına en yakın bal bizim burada çıkar. Ben tamamen organik bal üretiyorum. Kimyasallardan uzak, meyveden uzak, sebzeden uzak. Meyveden uzak yerde derken; meyvenin olduğu yerde saklarsam duttan alır, üzümden alır, armuttan alır. Ama en erkan yetişen duttur. Dut yetişmeye başlamadan biz arıyı kaçırırız oradan. Bu balı şekler hastaları da rahatlıkla yiyebilir. Herhangi bir şey yoktur. Kimyasaldan uzak, tamamen çiçek. Tabi ki sonuçta bal. Fazlasını kaçırmamak lazım. Aroması yüksek çünkü” diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow