hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Didim'de Başkan Atabay mazbatasını aldı

    Didimde Başkan Atabay mazbatasını aldı
    expand

    Didim'de Başkan Atabay mazbatasını aldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AYDIN'ın Didim ilçesinde, yerel seçimlerde oyların yüzde 55.98'ini alarak Millet İttifakı'ndan belediye başkanı seçilen CHP'li Ahmet Deniz Atabay, mazbatasını aldı.

    Didim'de 31 Mart'taki Mahalli İdareler Seçimleri'nde, 63 bin 272 seçmenden 49 bin 249'u oy kullandı. Kullanılan oyların 47 bin 993'ü geçerli sayıldı. 26 bin 866 oy alan Millet İttifakı'nın CHP'li adayı Ahmet Deniz Atabay, ikinci kez belediye başkanlığına seçildi. Cumhur İttifakı'nın AK Partili adayı Mümin Kamacı ise 19 bin 816 oy aldı.

    Didim Belediye Başkanlığı'na yeniden seçilen CHP'li Ahmet Deniz Atabay, partisinin meclis üyeleriyle birlikte İlçe Seçim Kurulu'na giderek mazbatasını aldı. Mazbatayı İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Sunel Öner Türköz verdi. Başkan Atabay'a CHP Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak ve İYİ Parti Didim İlçe Başkanı Ekrem Nuri Büyükpoyraz da eşlik etti. Başkan Atabay ve partili meclis üyeleri, mazbatalarını aldıktan sonra Didim Adliyesi önünde toplanan vatandaşları selamladı. Başkan Atabay ve beraberindekiler, ardından Didim Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koydu, saygı duruşunda bulundu ve hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu.

    Daha sonra beraberindekilerle Belediye binasına giden Ahmet Deniz Atabay, burada tebrikleri kabul ederek alkışlar eşliğinde vatandaşları selamladı. Belediye önünde çalışanlar ve vatandaşlara hitap eden Atabay, "Seçim bitmiştir, bundan sonra hepimiz Didim için çalışacağız" dedi. "Bu seçimin kaybedeni yoktur" diyen Atabay, "Hepimiz Didim'i daha iyi yönetmek ve Didim'e daha iyi hizmet etmek için yarıştık. Halkın tercihi bizden yana oldu. Hepimiz, tüm siyasi partiler birlikte el ele vererek Didim halkına hizmet edeceğiz" diye konuştu.

    "HERKESE EŞİT ŞEKİLDE HİZMET ETMEYE ÇALIŞTIK"

    Bir önceki belediye başkanlığı dönemi hakkında da konuşan Başkan Atabay, göreve başladığı günden itibaren parti rozetini çıkardığını hatırlatıp, şunları söyledi:

    "5 yıl boyunca birçok iş yaptık. İyi yaptık, kötü yaptık, eksik yaptık, fazla yaptık hiç önemli değil. Önemli olan halkımızın bunu olgunlukla karşılaması ve bize tekrar bu görevi vermesidir. Demek ki bizden umutlular. Bugüne kadar asla harama el uzatmadık, ağzımızdan haram olan hiçbir şey geçmedi. Herkese eşit şekilde hizmet etmeye çalıştık. Hangi partiden, görüşten olursa olsun herkese eşit davrandık. Bugüne kadar yaptıklarımız elbette ki yeterli değil. Çok daha iyi işler başaracağız. Bize olan güveni muhafaza edeceğiz. Didim halkının hakkını kimseye yedirmedik, yedirmeyeceğiz."

    Ediz VERDİOĞLU / DİDİM (Aydın), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow