hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Germencik Belediyesi'nden çiftçiye yonca desteği

    Germencik Belediyesinden çiftçiye yonca desteği
    expand

    Germencik Belediyesi'nden çiftçiye yonca desteği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AYDIN'ın Germencik ilçe belediyenin kendi arazilerinde yetiştirip, GERKOP'a hibe ettiği yoncalar, piyasaya göre 40 kuruş indirimli olarak
    kilosu 1 TL'den üyelere dağıtıldı.
    Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, belediyenin atıl ve boşta olan arazilerini tarıma açtı. Tarıma açılan arazilere ilk etapta yonca ekimi gerçekleştiren Germencik Belediyesi, hasadı gerçekleştirerek Germencik Üretim, İşletme ve Pazarlama Kooperatifi - GERKOOP'a hibe etti. GERKOOP ise hibe edilen, piyasada kilosu 1.40 TL'den satılan yoncaları kooperatif üyelerine kilosu 1 TL'den dağıtımını gerçekleştirdi.
    Konuyla ilgili açıklamada bulunan GERKOOP Başkanı Ersel Has, "Germencik Belediyesi yetiştirmiş olduğu yoncaları karşılıksız olarak GERKOOP'a hibe etmiştir. Yapmış oldukları destek için teşekkür ederiz. GERKOOP olarak biz de üyelerimize piyasa değerinin altında ücretle dağıtımını yaptık" dedi.
    Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş ise, “Çiftçi ve üreticilerimize yönelik desteğimiz sürüyor. Belediye arazilerimiz üzerinde yetiştirdiğimiz yoncaları hasat ederek GERKOOP'a karşılıksız olarak hibe ettik. GERKOOP ise piyasa fiyatlarının çok altında bir ücretle üyelerine dağıtımını sağladı. Gerek kooperatifçiliğin gelişmesi için attığımız destekleyici adımlar gerekse üreticilerimizin huzur ve refahını sağlamaya yönelik başlattığımız çalışmalara aralıksız devam edeceğiz. Her şey ekonomimizin can damarı çiftçi ve üreticilerimiz için. Hayırlı, bereketli olsun" dedi.
    Burhan CEYHAN / AYDIN, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow