hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kuşadası Belediyesi personeline hayat kurtaran eğitim

    Kuşadası Belediyesi personeline hayat kurtaran eğitim
    expand

    Kuşadası Belediyesi personeline hayat kurtaran eğitim

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AYDIN'ın Kuşadası Belediyesi, 'İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Hükümleri' kapsamında personeline, uygulamalı ilk yardım eğitimi verdi.

    Kuşadası Belediyesi, işyerlerinde bulundurulması zorunlu olan ilk yardımcı personelin yetiştirilmesi amacıyla belediye personelini ilk yardım eğitiminden geçirdi. Erkan Yücel Sahnesi'nde teorik ve uygulamalı eğitime, 60 kişi katıldı. Toplam 16 saat süren eğitimde çalışanlara, Aydın Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi (OSGB) İlk Yardım Uzmanı Havva Hamide Aybar tarafından 'genel ilkyardım bilgileri', 'yaşam belirtileri', 'solunum yolu tıkanıklığı', 'göğüs ağrısı', 'kanama türleri', 'şeker koması', 'kırık', 'çıkık', 'burkulmalar', 'zehirlenmeler', 'hayvan ısırıkları', 'hasta ile yaralı taşıma' başlıkları altında detaylı bilgiler verildi.

    İlk yardım eğitiminin insan hayatı için büyük önem taşıdığını belirten Uzman Aybar, "Belediyenin tüm birimlerini kapsayan program çerçevesinde çalışanlara detaylı olarak ilk yardım bilgilerini aktardık. İş kazası veya benzeri durumlarda eğitimli personel tarafından yapılacak ilk müdahale çoğu zaman hayat kurtarır. Bu konuda hassasiyet gösteren Kuşadası Belediyesi'ni tebrik ediyorum. Katılımcılar, eğitimden sonra girecekleri sınavda gösterecekleri başarıya göre sertifika alacaklar" diye konuştu.

    Eşber OKAYER / KUŞADASI, (Aydın),(DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

     

     

     

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow