hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kuşadası'nda engellilerden Bahar Şenliği

    Kuşadasında engellilerden Bahar Şenliği
    expand

    Kuşadası'nda engellilerden Bahar Şenliği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AYDIN'ın Kuşadası ilçesindeki Erdoğan Öven Engelliler Köyü'nde 10'uncusu bu yıl düzerlenen Engelliler Bahar Şenliği, renkili görüntülere sahne oldu. Engelli öğrenciler çeşitli oyunlar sahneleyip, dans gösterileri sundu.

    Erdoğan Öven Engelliler Köyü 10. Engeliler Bahar Şenliği'ne Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu, çok sayıda davetli, engeliler ve aileleri katıldı. Şenlikte engelliler için organize edilen çeşitli oyunlar sahnelendi. Köyde eğitim gören engelliler dans gösterileri sudu. Engellilerin yıl boyunca ürettikleri takı, el işleri ve hediyelikler, şenlikte açılan satandlarda satışa sunuldu. Şenlikten elde edilen tüm geliri Engelliler Köyü'nün ihtiyaçları için harcanacağı bildirildi.

    Kuşadası Engelliler Derneği Başkanı Canan Güler, Engelliler şenliğine her yıl daha fazla ilgi olduğunu, bununda engellilere moral aşıladığını söyledi. Güler, "Her an yanımızda olan duyarlı insanlardan aldığımız güçle, daha doğrusu sizlerle beraber, engelleri tek tek aşarak günümüze ulaştık. Yıllar içinde köyümüzü yenileyerek, ekler yaparak, engel yoktur demeye başladık. En büyük engel sevgisizliktir, başka bir engel yok. Hepinizin bildiği gibi çocuklarımız bu yıl engelsiz tiyatro yapıp, 3 kez oyun sahneledi. 14 Haziran'da başka bir oyunla yine sizlerle beraber sahnede olacaklar. Ben, tüm arkadaşlarım ve çocuklarımız adına diyorum ki, bu yağmurlu günde geldiniz ya biz sizleri çok seviyoruz. İyi ki varsınız. Hep yanımızda olun; engelsiz bir yaşam yaratalım" dedi.

    Latif SANSÜR / KUŞADASI (Aydın), (DHA)

    FOTOĞRAF

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow