hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kuşadası'nda koronavirüsle mücadelede sokak hayvanları unutulmadı

    Kuşadasında koronavirüsle mücadelede sokak hayvanları unutulmadı
    expand

    Kuşadası'nda koronavirüsle mücadelede sokak hayvanları unutulmadı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AYDIN'ın Kuşadası ilçesinde, Belediye, koronavirüse (Covid-19) karşı gerçekleştirdiği dezenfekte çalışmaları kapsamında, sokak hayvanlarını unutmadı. Kirazlı Mahallesi'ndeki Aydın Büyükşehir Belediyesi Evcil Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Temizlik İşleri'ne bağlı ekipler tarafından köşe bucak dezenfekte edildi.

    Kuşadası Belediyesi, Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan dünyaya dört bir yanı ile birlikte Türkiye'de de görülen koronavirüse karşı verdiği mücadeleyi aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda ilçede yapılan dezenfekte çalışmalarında can dostlar unutulmadı. Kuşadası Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Kirazlı Mahallesi'nde yer alan Aydın Büyükşehir Belediyesi Evcil Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni dezenfekte etti. Hayvanların kaldığı bölümler ile padok alanları, görevliler tarafından içerisinde özel bir solüsyon olan 80 derecelik köpüklü su ile yıkandı.

    İlçe genelinde koronavirüs riskine karşı geniş çaplı bir mücadele başlattıklarını belirten CHP'li Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, "Salgın hastalığın ülkemizde görüldüğü ilk günden itibaren vatandaşlarımızın sağlığını korumak için gerekli her türlü çalışmayı yapıyoruz. İçişleri Bakanlığı'nın Türkiye'deki 81 ilin valiliğine gönderdiği genelge doğrultusunda can dostlarımızın kaldığı barınak, Temizlik İşleri Müdürlüğü'nce dezenfekte edildi. Ayrıca, koronavirüs nedeniyle faaliyetleri geçici olarak durdurulan restoran ve kafeteryalardan beslenen sokak hayvanlarına da Güvercin Masa birimi vasıtasıyla mama dağıtmaya devam ediyoruz. Kuşadası'nda yaşayan hayvansever hemşehrilerimizin içi rahat olsun. En sadık dostlarımız emin ellerde" diye konuştu.

    Eşber OKAYER / KUŞADASI (Aydın), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow