hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kuşadası'nda ölü caretta caretta bulundu

    Kuşadasında ölü caretta caretta bulundu
    expand

    Kuşadası'nda ölü caretta caretta bulundu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AYDIN'ın Kuşadası ilçesinde 'caretta caretta' cinsi bir deniz kaplumbağası ölü olarak bulundu. Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) yetkililerinin yaptığı incelemede, deniz kaplumbağasının Kuşadası Körfezi'nde avlanan trol teknelerinin ağlarına takılıp boğularak telef olduğu belirlendi.

    Kuşadası Seçkin Sitesi plajında dün saat 11.00 sıralarında yürüyüş yapanlar, kıyıya vurmuş 1 deniz kaplumbağası olduğunu fark edip durumu EKODOSD'a bildirdi. EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, beraberindeki dernek üyeleriyle bölgeye gidip, ölü deniz kaplumbağasını inceledi. Caretta caretta cinsi kaplumbağanın vücudunda herhangi bir yara, kesik ve darp izine rastlanmadı. Deniz kaplumbağasının körfezde avlanan trol teknelerinin ağlarına takılıp boğularak öldüğü belirlendi. Kaplumbağadan alınan doku örnekleri, DNA çalışmaları yapılması için Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Biyoloji Bölümü'ne gönderildi.

    'DAHA DİKKATLİ OLMALARINI BEKLİYORUZ'

    Kuşadası Körfezi'nin denizel biyolojik çeşitlilik açısından zengin kaynaklara sahip olması nedeniyle nadir canlı türlerine ev sahipliği yaptığını belirten EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, "Bu canlılardan biri de caretta caretta cinsi deniz kaplumbağalarıdır. Bölgemizde ölü olarak bulunan deniz kaplumbağalarına baktığımızda daha çok trol ağlarına ve uzun mesafeli paragat oltalarına takıldıkları için boğulduklarını görüyoruz. Körfezde avlanan trol teknelerinden bu konuda daha dikkatli olmalarını bekliyoruz" dedi.

    Eşber OKAYER / KUŞADASI (Aydın), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow