hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kuşadası'nda yılbaşı öncesi otellerdeki doluluk oranı yüzde 90'a ulaştı

    Kuşadasında yılbaşı öncesi otellerdeki doluluk oranı yüzde 90a ulaştı
    expand

    Kuşadası'nda yılbaşı öncesi otellerdeki doluluk oranı yüzde 90'a ulaştı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tülay AKSAY / KUŞADASI (Aydın), (DHA) - AYDIN'ın turizmde lokomotif ilçesi Kuşadası'nda yılbaşı öncesinde doluluk oranları yüzde 90'a ulaştığı bildirildi. 

    Kuşadası Otelciler Birliği Başkanı Tacettin Özden, yılbaşında Kuşadası'nı tercih eden Bulgar ve Alman misafirlerimiz yanında yerli turistlerde var" derken, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan da yabancı turistlerin ilçedeki otellerin yarısını doldurduğunu söyledi.

    2022'nin bitimine sayılı günler kala Kuşadası'nda yeni yıl hareketliliği yaşanıyor. Hafta sonuna denk gelen, 2 günlük veya 4 günlük programların hazırlandığı yılbaşı tatilinde özellikle orkestraların konser programlarının olduğu otellerde doluluk oranı, yüzde 100'e yaklaştı. Yeni yıl heyecanıyla birlikte Kuşadası'nda açık otellerin büyük bölümü yılbaşına özel 'Noel baba', yılbaşı ağacı başta olmak üzere ışıl ışıl ve renkli süslemeler yapıldı. Otel ve restoranlar yılbaşına özel menülerde hazırladı.

    Kuşadası Otelciler Birliği Başkanı Tacettin Özden, yılbaşında yerli ve yabancı turistlerin tercihlerinin başında Kuşadası olduğunu vurguladı. Özden, "Yılbaşında Kuşadası'nda otellerin hemen hemen hepsi dolmak üzere. Kuşadası'nı tercih eden Bulgar ve Alman misafirlerimiz yanında yerli turistlerde var" dedi.

    'YABANCI TURİSTLER OTELLERİN YARISINI DOLDURDU'

    Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan ise "Yabancı turistler ilçedeki otellerin yarısını doldurdu. Ancak, bu yıl yerli turist çok fazla değil. Fiyatlar çok yüksek değil ama insanlar ekonomik olarak kendilerini kontrol altında tutuyor. Kış nedeniyle artan masraflarını da hesaba katarak tasarruf yapmayı tercih ediyor" diye konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow