hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Arpaz Kalesi 2023 yılı yatırım programına alındı

    Arpaz Kalesi 2023 yılı yatırım programına alındı
    expand

    Arpaz Kalesi 2023 yılı yatırım programına alındı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bahattin ALBAYRAK / NAZİLLİ, (Aydın), (DHA) -  AYDIN'ın Nazilli ilçesinde bulunan 17. yüzyılda yapıldığı değerlendirilen Arpaz Kalesi'nin restorasyonunun yapılıp, turizme kazandırılması için Kültür Bakanlığı tarafından 2023 yılı yatırım programına alındığı duyuruldu. Restorasyon çalışmalarının 50 milyon TL'ye mal olacağı ifade edildi.
     
    Kırsal Esenköy Mahallesi'nde 17. yüzyıldan kaldığı değerlendirilen Arpaz Kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2023 yılı yatırım programına alındı. Kalede incelemelerde bulunan AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, Nazilli Belediye Başkanı AK Partili Kürşat Engin Özcan, Arpaz Kalesi'nin restore edilmesi kararının Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylandığını açıkladı. Gazetecilere açıklamada bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, "Nazilli'de Kültürel ve turizm açısından çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mastaura Antik Kenti'ndeki arena yapısını ortaya çıkarmamızın ardından Nazilli'de cazibe merkezini yaratmak için kollarımızı sıvadık. Bakanlığımızca 2023 projesine Arpaz Kalesi'nin restorasyonu da dahil edildi. İhale aşaması süreçlerinin tamamlanmasını ve çalışmaların başlamasını planlıyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte konvansiyonel turizme kazandırılmış özel bir cazibe merkezi olarak potansiyeli yüksek bir nokta olacak. Turizmde dönüm noktasında olan bir proje bunu da Nazilli'ye kazandırabilmek için ilk adımını atmış olduk" dedi.

    '50 MİLYON TL'YE MAL OLACAK'
    AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim ise "Nazilli ilçesinde Esenköy Mahallesi'nde bulunan Arpaz Kalesi'nin restoresi için Arpaz ailesi ile birlikte göreve geldiğimden beri bu işin takipçisiyiz. Şu an geldiğimiz noktada projeler hazır. Turizm Bakanlığı tarafından 2023 yatırım programına alındı. Bu 17. yüzyıldan kalma Arpaz Kalesi restore edilip turizme kazandırıldığında Nazilli'ye çok güzel bir katma değer sağlayacak. Bölgemize yakışır destinasyon olacak" ifadelerini kullandı.

    Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan da Arpaz Kalesi'nin 50 milyon liraya restore edileceğini söyledi. (DHA)
     
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow