hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muhtar Serpil'den vatandaşlara 'deprem düdüğü'

    Muhtar Serpilden vatandaşlara deprem düdüğü
    expand

    Muhtar Serpil'den vatandaşlara 'deprem düdüğü'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bahattin ALBAYRAK / NAZİLLİ/Aydın, (DHA)- AYDIN'ın Nazilli ilçesi Turan Mahallesi Muhtarı Serpil Akçasakız (56), Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından 2 bin 500 haneli, 6 bin nüfuslu mahallede 4 bin deprem düdüğü dağıttı. Akçasakız, "Enkaz altından kurtarılan bir vatandaşımız da arama-kurtarma çalışması yapan ekiplere sesini düdük sayesinde duyurduğunu söylemişti. Önemini bir kez daha kavrayıp, düdük dağıtmaya karar verdik" dedi.

    Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinin ardından Turan Mahallesi Muhtarı Serpil Akçasakız, 'deprem düdüğü' projesi başlattı. Akçasakız, bölgede yaşanabilecek herhangi bir depremde göçük altında kalan vatandaşların sesini daha net duyurabilmesi için başlattığı proje kapsamında 2 bin 500 haneli 6 bin nüfuslu mahallede 1 haftada 4 bin düdüğün dağıtımını yaptı. Enkaz altında kalan vatandaşların sesleri duyurabilmesi için düdüğün önemli olduğunu ve yaşanan son depremlerde bu konunun bir kez daha gündeme geldiğini belirten Akçasakız, "2021 yılı İzmir depreminden sonra deprem çantasında bulunması gerekenler arasında düdüğün olduğunu gördüm. Enkaz altından kurtarılan bir vatandaşımız da arama-kurtarma çalışması yapan ekiplere sesini düdük sayesinde duyurduğunu söylemişti. Önemini bir kez daha kavrayıp, düdük dağıtmaya karar verdik. 11 ili etkileyen deprem felaketinden sonra bu projeyi hayata geçirdik. Projeye ilgi büyük oldu. Şu ana kadar 4 bin düdük dağıttık, dağıtmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

    Mahalle sakinlerinden Zehra Kaymak ise "Muhtarımız mahalle sakinlerine deprem düdüğü dağıtıyor. Enkazdan kurtarma çalışmaları sırasında düdüğün önemli olduğunu bir kez daha gördük. İşlevsel olarak çok anlamlı çünkü düdük depremin ardından hayat ve can kurtarıyor. Ülkemizin başı sağ olsun" diye konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow