hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ayvalık Vizyonu Çalıştayı için gün sayılıyor

    Ayvalık Vizyonu Çalıştayı için gün sayılıyor
    expand

    Ayvalık Vizyonu Çalıştayı için gün sayılıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BALIKESİR, (DHA) - BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde düzenlenecek Ayvalık Vizyonu Çalıştayı'nın 13-15 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirileceği bildirildi. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, çalıştayda sunulan bildirilerin ve Ayvalık'la ilgili ortak akıl toplantılarında 4 başlıkta ifade edilen sorunlar, öneriler ve sonuç raporunun, çalıştayın ardından kitap halinde bastırılıp, kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi.

    Ayvalık Vizyonu Çalıştayı'nın 13-15 Ocak tarihlerinde yapılacağı duyuruldu. Çalıştayın Ayvalık'taki bir otelde yapılacak ilk günün de  'Kent ve Yaşam Kültürü', 'Turizm ve Sürdürülebilirlik', 'Doğal ve Kültürel Miras' ve 'Gastronomi, Ölmez Ağaç ve Ayvalık Mutfağı' konuları konuşulacak. Çalıştayla ilgili bilgi veren Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, çalıştaya katkı vermek isteyenlere yönelik olarak aralık ayında yapılan duyurunun ardından çok sayıda başvuru olduğunu söyledi. Çalıştay ekibinin geçen kasım ayından itibaren düzenli aralıklarla toplantılar yaptığına ve titiz bir çalışmayla bugünlere gelindiğine dikkati çeken Başkan Ergin, akademik koordinatörlüğünü Balıkesir Üniversitesi, Öğretim Üyesi Prof.Dr Ayhan Gökdeniz'in yapacağını kaydetti.

    26 BİLDİRİ SUNULACAK

    Ayvalık için 'Dört Mevsim Turizm' sloganıyla düzenlenen çalıştayın, Ayvalık Belediyesi'nin yanı sıra Ayvalık Ticaret Odası, Ayvalık Kent Konseyi ve Ayvalık Turizm Geliştirme Birliği ortaklığında yürütüleceği vurgulayan Başkan Ergin, "Yeni yılın ilk haftasında oturumlardaki konuşmacılar, ortak akıl toplantılarına katkı verecek isimler, kesin program ve davetiyeleri belirledik" dedi.

    12 farklı üniversiteden, farklı anabilim dallarından 21 kişilik bilim kurulunun; başvuru yapan 64 çalışmayı değerlendirdiğini ve bu bildirilerden 26'sını çalıştayda sunulmak üzere programa alındığının altını çizen Başkan Ergin, "Ayrıca, çalıştayın ikinci günü oturumlar bittikten sonra; 17.30 ile 19.30 saatleri arasında 4 ana başlıkta 'ortak akıl masalarında' yer almak isteyen katılımcıların sayısı da 120'nin üzerine çıkmıştır. Yoğun bir ilgi ve talep ile karşılaştığımızı ifade edebilirim" diye konuştu.

    Başkan Ergin, çalıştay sonucunda ortak sonuç, çözüm ve öneri raporlarının ortaya çıkmasıyla birlikte 2023 yılının turizm hedeflerine de yön verilecek bir değerlendirmenin çalıştayın son gününde paylaşılacağını da dile getirdi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow