hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ayvalık'ta marketlerin kolon ve kirişlerine denetim

    Ayvalıkta marketlerin kolon ve kirişlerine denetim
    expand

    Ayvalık'ta marketlerin kolon ve kirişlerine denetim

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BALIKESİR, (DHA) - BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde, apartman altında bulunan marketlerde mimari projelere aykırı uygulamalara yönelik kontroller sıklaştırıldı.

    Denetimlerde projeye aykırı durumların tespitinde ruhsat iptali, mühürleme ve hukuki işlemler gibi yaptırımların gerçekleştirileceği bildirildi. Ayvalık Belediyesi, apartman altında bulunan marketlerde mimari projelere aykırı uygulamalar olup, olmadığının tespiti için yapılan çalışmalara hız verdi. İnşaat teknikerleri ve ruhsat zabıtaları, çok katlı binaların altındaki marketleri tek tek gezip, denetimlerde bulunuyor. Denetimlerde ekipler binaların ana taşıyıcı unsurları olan kolon ve kirişlerin son durumunu, proje uygunluğunu kontrol ediyor. Kontrollerin devamında apartmanların altında bulunan diğer tüm işletmelerde de gerekli denetimlerin yapılacağı bildirildi. Ekipler, denetimlerine belli periyodik aralıklarla devam edecekleri duyurdu.

    Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, vatandaşların hayatını tehlikeye atan hiçbir projeye, hiçbir müdahaleye izin vermeyeceklerini söyledi. 11 ili etkileyen deprem felaketinin ve yaşanan acının bir daha hiçbir yerde tekrarlanmaması için herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini dile getiren Başkan Ergin, "Yaşanan büyük depremlerde ne yazık ki canımız çok yandı. Yaşadığımız bu acılardan mutlaka ders almalıyız. Belediye olarak daha önce de gerçekleştirdiğimiz yapılardaki denetimlerimizi arttırdık. Hemşehrilerimizin hayatını tehlikeye atacak hiçbir projeye, izinsiz hiçbir müdahaleye izin vermeyeceğiz. İzinsiz ve yasal olmayan herhangi bir müdahaleye rastlanması halinde hukuki adımlarımızı atacağız" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow