hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Küçükköy 6'ncı Teferic Şenlikleri 2-4 Haziran'da

    Küçükköy 6ncı Teferic Şenlikleri 2-4 Haziranda
    expand

    Küçükköy 6'ncı Teferic Şenlikleri 2-4 Haziran'da

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BALIKESİR, (DHA) -BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde, 6'ncısı bu yıl düzenlenecek Küçükköy Teferic Şenlikleri'nin 2-4 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirileceği bildirildi. Kortej yürüyüşüyle başlayacak ve çeşitli etkinliklere 3 gün sürücek şenlikte, Küçükköylü kadınların el emeği alın teri ürünlerinin sergileneceği belirtildi. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, herkesi şenliğe katılmaya davet etti. 

    6. Küçükköy Teferic Şenlikleri, takvimi belli oldu. Şenlik, bu yıl 2-4 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek. Renkli görüntülerin yaşanmasının beklendiği festivalle ilgili bilgi veren Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Teferic Şenlikleri'nin sadece Küçükköy'e değil Ayvalık genelinde geniş bir bölgeye turizm hareketliliği getirdiğini söyledi. Başkan Mesut Ergin, konukların şenlikte; konserler, gösteriler ve çeşitli etkinliklerle keyifli bir üç gün geçireceğini, yöresel lezzetlerin tadına bakacağını söyledi. 

    Başkan Ergin, şenliğe gelecek olan konukların, Küçükköy'ün kültürüyle, gelenekleriyle, ürünleriyle, burada yaşayan, genciyle, yaşlısıyla her yaştan insanıyla tanışacağını, onların sıcak dostluklarına tanıklık edeceğini ve unutulmaz anılarla ayrılacaklarını belirtip, "Değerli ziyaretçilerimiz, Küçükköy'ün kültürüne ve lezzetlerine hayran kalacak. Boşnak kültürünün tüm renkleri ve damak tatlarının şenliklere katılanların beğenisine sunulduğu etkinliklerimize son 4 yıldır Türkiye'nin dört bir yanından ziyaretçilerimiz geliyor. Küçükköy artık turizmde kültürüyle, gastronomisiyle, tarihi kent sokaklarıyla, geleneksel mimarisiyle marka kent oldu. Bölgemiz; Anadolu mozaiğinin tüm renklerini bünyesinde barındırıyor. İnsanlarımızın hoşgörüsüyle yoğrulmuş bu topraklarda beraberce yaşıyoruz. Bu renkler ve güzellikler her birimiz için büyük bir keyif kaynağıdır. Bu güzellikleri, renkleri hep beraber yaşayıp, birbirimize anlatıyoruz ve tanıtmak için elimizden geleni yapıyoruz" dedi. 

    Üç gün boyunca, konukların, Küçükköy'ün kendi kültürüne ait kurabiyenin, Boşnak böreğinin, mantının, baklavanın, trileçenin, Boşnaklara özgü kuru etin, sokanın lezzetleriyle tanışacağını ifade eden Başkan Ergin, "Bu güzellikleri konuklarımızla paylaşmaktan son derece mutluyuz. Küçükköy' denildiğinde, doğasıyla, tarihiyle çok şirin bir yöre akıllara geliyor. Bu yörenin halkı olarak bizim hedefimiz Küçükköy'ümüzü tarihi dokusu ve kültürüyle koruyabilmektir. Geleneksel tatları başta olmak üzere bu özel kültürü yaşatabilmek ve gelecek nesillere taşıyabilmektir. Yaklaşık 100 yıldır bu topraklarda yaşayan vatandaşlarımız en küçüğünden en yaşlısına, doğanın uyanışını karşılamaya, gelenek, görenek ve kültürlerini yaşatmaya devam ediyorlar. Teferic ile Boşnak geleneklerinin ve kültürünün gerçek özelliklerini yansıtarak, onları yaşatarak bu şenliğin 6'ncısını gerçekleştireceğiz. Bu şenlik kültürel öğelerinin yanı sıra bütün bölgeye yararı olan bir kapsamda düzenleniyor" diye konuştu. 

    Başkan Ergin, herkesi şenliğe katılmaya davet etti.(DHA)

    FOTOĞRAFLI 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow