hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Av yasağının kalkmasıyla Bandırma'daki balıkçılar denize açıldı

    Av yasağının kalkmasıyla Bandırmadaki balıkçılar denize açıldı
    expand

    Av yasağının kalkmasıyla Bandırma'daki balıkçılar denize açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tufan DALGIÇ/BANDIRMA(Balıkesir),(DHA)-BALIKESİR’in Bandırma ilçesinde denizlerdeki av yasağının kalkmasıyla birlikte balıkçılar denize açıldı. Tutulan balıklar, Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Balık Hali'nde satışa sunuldu.

    1 Eylül itibariyle denizlerdeki av yasağının kalkmasının ardından Bandırma’daki balıkçı gemileri, denize açıldı. Sabah saatlerinde hale gelen balıkçılar, yakaladıkları balıkları satışa sundu. Palamutun çifti 90 lira, küçük sardalya ve hamsinin kasası 400 liradan alıcı bulurken büyük boy sardalyanın kasası ise 1000 liradan satıldı. Bandırma körfezinden avladığı balıkları sabahın ilk ışıklarıyla hale indiren balıkçı Şahin Duman, “Vira bismillah dedik, 3 ay boyunca hazırlandık. Siftahımız yaptık, Allah bereket versin, siftahımız da bereketli geçti. İnşallah bizim için hayırlı geçer, çünkü çok emek var. Herkes ekmek peşinde, kimse evine gitmiyor herkes teknede yatıyor. İnşallah kazasız belasızı hayırlı sezonlar geçiririz” dedi.

    “MÜSİLAJIN ETKİSİNİ KAYBETMESİ NEDENİYLE DENİZLERDEN ÜMİTLİYİZ”

    Uzun yıllardır balıkçılık yapan Emin Gürer de, “Bu sabah itibariyle Bandırma Balık Hali’ne palamut, sardalye, istavrit gibi balıklar geldi. Sezonun ilk günü olması nedeniyle, bir takım gemilerinde daha hazırlıklarını tamamlamış olması yüzünden şu an itibariyle denizde ne olduğuna dair herhangi bir emare alamadık. Bugün itibariyle palamudun çifti 90 lira. Müsilajın olmaması nedeniyle bu sene sektörden ümitliyiz.Bu sene hamsi ve palamudun bol olacağını düşünüyoruz” dedi.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow