hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bandırma Belediye Meclisi'nde 4 kişinin üyeliği düşürüldü

    Bandırma Belediye Meclisinde 4 kişinin üyeliği düşürüldü
    expand

    Bandırma Belediye Meclisi'nde 4 kişinin üyeliği düşürüldü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tufan DALGIÇ/BANDIRMA(Balıkesir),(DHA)-BALIKESİR’de Bandırma Belediyesi Meclisi’nce, 2021 yılındaki toplantıların yarısından fazlasına katılmadıkları gerekçesiyle AK Partili Meclis Üyeleri Zeynep Özdemir, Fahri Atlı, Ramazan Yaşar ile Bağımsız Meclis Üyesi Ersan Kırbaş’ın üyelikleri oy çokluğuyla düşürüldü.

    Bandırma Belediye Meclisi, Mart ayı toplantısını gerçekleştirdi.  Toplantıda, AK Partili Meclis Üyeleri Zeynep Özdemir, Fahri Atlı, Ramazan Yaşar ile Bağımsız Meclis Üyesi Ersan Kırbaş’ın üyeliklerinin düşürülmesi gündeme alındı. 12 toplantının yapıldığı 2021 yılı meclis takvimi içinde Özdemir’in 7, Ersan Kırbaş’ın 8, Ramazan Yaşar’ın 12 ve Fahri Atlı’nın da 12 toplantıya katılmadığı kaydedildi. Toplantıda meclis üyelerinin savunmaları okundu. Meclis üyeleri savunmalarında sağlık sorunları ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın meclis üyelikleriyle ilgili yayınladığı genelgeyi öne sürerek, meclis üyeliklerinin düşürülemeyeceğini kaydetti.

    “HUKUK HER ŞEYİN ÜZERİNDEDİR”

    Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, kanun gereği düşürme işleminin yapıldığına dikkat çekerek, “Adana’da meclis üyeliğinin düşürülmesi konusunda talep geliyor, meclis reddediyor. Daha sonra dava açıyorlar meclis düşüyor. Elimizde bununla ilgili de yargı kararı var. 'Hukuk her şeyin üzerindedir' diyoruz ya düşürmezsek meclis komple düşüyor. Burada hukuk çiğnenmiyor, hukuk uygulanıyor. Bugüne kadar uygulanmamış olması da hata. Açıkçası Susurluk’ta Sayıştay’ın yaptığı tespit biraz herkesi silkeledi. Bundan sonra mazeretlerin de haklı bir sebep olması, rapor olması gerekecek. Altı doldurulan bir durum varsa zaten sıkıntı yok. Gelen bir genelge var. Bunun altını raporla doldurun diye savunmaları istedik. Hüseyin Koçyiğit’in de mazeretini oyluyoruz ama Onun zaten raporu var, kanser tedavisi görüyor” dedi.

    “MAZERET DİLEKÇELERİNİ TESLİM ETTİK”

    Meclis üyeliklerinin düşürülmesi konusunda söz alan AK Parti Sözcüsü Zeynep Özgü, “Biz çatışan bir meclis olmayacağımızı kendimize düstur edindik. Yerelde üstlendiğimiz görev Bandırma’nın dertleriyle dertlenmek. Sizleri sağduyuyla Bandırma’ya vefa borcunuzu ödemeye davet ediyorum. Arkadaşlarımız devamsızlık yapmış olabilir, mazeret dilekçelerini biz teslim ettik ve oybirliğiyle geçti” dedi.

    “ACİZLİK OLARAK GÖRÜRÜM”

    MHP’li Meclis Üyesi Harun Algül de, “Dananın kuyruğunun koptuğu yer Büyükşehir Meclisi, bildiğiniz gibi koltuk sayısı buradan gideceklerle değişiyor. Seçimle alamadığınız meclisi, siyasal oyunla mı almayı düşünüyorsunuz? Ben bunu bir acizlik olarak görürüm ve hiç yakıştıramam” dedi.

    4 KİŞİNİN ÜYELİĞİ DÜRÜŞÜRÜLDÜ

    Meclis üyelerinin düşürülmesine geçilmesinin ardından AK Parti ve MHP Meclis üyeleri salonu terk etti. 4 meclis üyesinin üyeliklerinin düşürülmesi CHP ve İYİ Parti’nin ‘evet’ oyları ile oy çokluğuyla kabul edildi.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow