hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bandırma'nın kurtuluşu, coşkuyla kutladı

    Bandırmanın kurtuluşu, coşkuyla kutladı
    expand

    Bandırma'nın kurtuluşu, coşkuyla kutladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tufan DALGIÇ/BANDIRMA (Balıkesir), (DHA )- BALIKESİR’in Bandırma ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yılını Cumhuriyet Meydanında ve Son Kurşun Anıtında yapılan törenlerle coşkuyla kutladı.
    17 Eylül Bandırma’nın kurtuluşunun 99’uncu yılı kutlamaları Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marş'nın okunmasıyla başladı. Cumhuriyet Caddesi üzerinde düzenlenen resmigeçidin ardından Son Kurşun Anıtında da tören düzenlendi.  
    Törene; Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın,  6. Ana Jet Üs Komutanı Hv. Plt. Tuğgeneral Selahattin Akalp, Belediye Başkanı Tolga Tosun, Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Demirdaş, Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, siyasi parti başkanları, STK temsilcileri, kurum ve kuruluşların müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.  
    Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Belediye Başkanı Tolga Tosun, Bandırma adının Kurtuluş Savaşı'nın başında Bandırma Vapuruyla yer aldığını ve son kurşunun Bandırma’da atıldığını kaydetti. 
    Tosun, “Kurtuluştan kuruluşa, milletimizin varoluş mücadelesinde ismi olan güzel Bandırmamızın kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümü kutlu olsun. Sarayın taht uğruna imzaladığı Sevr Anlaşmasıyla Anadolu’da derin bir karanlık, umutsuzluk ve çaresizlik çökmüştü. Milletin kara bahtına bir güneş gibi doğan Mustafa Kemal’i Samsun’a taşıyan Vapurun adındayız. Şanlı Kurtuluş Savaşımızın ilk Kurşunu İzmir’de Hasan Tahsin’in cesareti ile ateşlenmişti. Ayyıldız Tepe'de emperyalist düşmana sıkılan Kurtuluş Savaşımızın son kurşununda yine biz varız. Biz Bandırma’yız Atatürk ilkelerine, laik Türkiye  Cumhuriyetine gönülden bağlı Bandırmalıyız.” dedi. 
    Son Kurşun Anıtı'nda devam eden törenler, çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstikbal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Son Kurşun Anıtı'nda okunan Kuranı Kerim’in ardından tören sona erdi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow