hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Minik elleriyle sokak hayvanlarını beslediler

    Minik elleriyle sokak hayvanlarını beslediler
    expand

    Minik elleriyle sokak hayvanlarını beslediler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tufan DALGIÇ/BANDIRMA (Balıkesir),(DHA)-BALIKESİR’in Bandırma ilçesinde Kent Konseyi'nin organize ettiği etkinlikte yaklaşık 100 çocuk sokak hayvanlarını elleriyle besledi.  

    Bandırma Kent Konseyi, "4 Ekim Sokak Hayvanlarını Koruma Günü"nde, Özel Minikeller Anaokulu ve Şehit Pilot Üsteğmen Cemil Kaya İlkokulu öğrencileriyle birlikte Kayacık Mahallesi'nde bulunan sokak hayvanları için, besleme etkinliği düzenledi.   Kent Konseyi Sokak Hayvanları Çalışma Grubu tarafından yapılan etkinliğe yaklaşık 100 öğrenci katıldı. Öğrenciler ilk olarak TOKİ konutlarında bulunan ağaçlara kuşlar için yem astı ve ardından bölgede bulunan köpeklere mama ve su verdi.  

    Çocuklara küçük yaşlarda hayvan sevgisini aşılamak için farkındalık etkinliği düzenlediklerini kaydeden Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, "Bundan sonra da Bandırma Kent Konseyi olarak özellikle küçük yaştaki çocuklarımıza doğa sevgisi, hayvan sevgisini aşılamak için faaliyetlerimize devam edeceğiz. Buradan bir seslenişimizde şu;  'Sokaktaki her bir canlının her şeyden öte bir can taşıdığını' bütün vatandaşlarımızın bilmesini istiyoruz. Her canımıza küçükte olsa besleme faaliyeti yaparak onların su ve mamalarını koyarak en azından kendi evinin önündeki bir sokak hayvanını beslemesini Kent Konseyi olarak öneriyoruz. Katılımda bulunan tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.  

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow