hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ünlü Yönetmen Başaran, mezarı başında anıldı

    Ünlü Yönetmen Başaran, mezarı başında anıldı
    expand

    Ünlü Yönetmen Başaran, mezarı başında anıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tufan DALGIÇ/BANDIRMA(Balıkesir),(DHA)- BALIKESİR’in Bandırma ilçesinde ‘Uçurtmayı Vurmasınlar’ ve ‘Piano Piano Bacaksız’ gibi filmlerin yönetmeni Tunç Başaran, ölümünün ikinci yılında mezarı başında anıldı.

    ‘Uçurtmayı Vurmasınlar’ filminden esinlenerek, yaptırılan anıt mezarda gerçekleştirilen anma programına Başaran’ın dostları katıldı.  Anma programında okunan duaların ardından konuşan Başkan Yardımcısı Metin Ok, Usta yönetmenin birkaç cümle ile anlatılamayacak derin bir insan olduğunu söyledi. Ok, “ Dostumuz, hemşerimiz Tunç Başaran’ı ölümünün ikinci yılında anmak için toplandık. Kendisini sevgiyle anıyoruz, ışıklar yoldaşı olsun. Tunç Başaran’ı birkaç cümle ile anlatmak mümkün değil. Daha genç yaşlarda sinemaya ilgi duymuş, Amerika’ya kaçarken Adapazarı’nda yakalanmış, çok renkli bir kişilikti” dedi.

    “ÇİÇEK GİBİ BİR İNSANDI”

    Meclis Üyesi ve Tunç Başaran’ın yakın dostu olan Nüvit Erten, Başaran adının Bandırma’da yaşatılmasının önemine değindi. Erten, “Tunç Başaran Bandırma’da birçok etkinliğin yapılmasında ve yerleşmesinde büyük emekler verdi. Biz onu çok sevdik, çok erken bir ölüm oldu. Adını yaşatmak için Bandırma Belediyesi Kültür Merkezi’nin adını Tunç Başaran Kültür Merkezi olarak değiştirdik. Adının çok daha önemli eserlere verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Önümüzdeki yıllarda yapılan yapılara da adının verileceğini düşünüyorum. Ayrıca Tunç Başaran adı Bandırma’da bir film festivalinde anılmalı ve yaşatılmalı. Tunç Başaran bu kentin en büyük değerlerinden biri. Vefatının ardından kült filmi ‘Uçurtmayı Vurmasınlar’dan esinlenerek bir anıt mezar yaptırdık. Çiçek gibi bir insandı, çiçek gibi uyusun” diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow