hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Burhaniye Kaymakamı Öner, öğrencilerle zeka oyunu oynadı

    Burhaniye Kaymakamı Öner, öğrencilerle zeka oyunu oynadı
    expand

    Burhaniye Kaymakamı Öner, öğrencilerle zeka oyunu oynadı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BALIKESİR'in Burhaniye İlçesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği Zeka Oyunları Yarışması'nda büyük heyecan yaşandı. Yarışmanın finali Sekiz Eylül İlkokulu'nda yapılırken, öğrencilerle birlikte zeka oyunu oynayan Kaymakam Hüseyin Öner ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Bora Zihni, dereceye girenlere madalya verdi.  

    Burhaniye Zeka Oyunları Yarışması finallerinde 8 grupta 85 öğrenci yarışırken, dereceye giren öğrenciler Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner ve ve Burhaniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Bora Zihni ile de oyun oynadı. Mangala, qbitz, equilibrio, kulami, reversi ve pentago gibi oyunlarda dereceye giren öğrenciler, ödüllerini Kaymakam Hüseyin Öner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bora Zihni, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Ceylan’ın elinden aldı. 

    Kaymakam Hüseyin Öner, “Bugün Sekiz Eylül İlkokulu'nda zeka oyunlarının finalini ve ödül törenini yaptık. Akıl ve zeka oyunları çocuklarımızın zihinsel, düşünsel gelişiminde çok önemli bir alan. Ayrıca günümüzde teknoloji bağımlılığı ciddiye alınması gereken bir bağımlılık türü. Hem bunu aşmak hem de çocuklarımızın zihinsel, düşünsel gelişimini sağlamak adına zeka oyunlarına önem veriyoruz" dedi.

    Öğrencilerden Ece Ocaktürk ise, “Equilibrio oyununda dereceye girdim. Birinci oldum. Özellikle bunu herkese tavsiye ederim. Herkes bir zeka oyunu oynamalı” diye konuştu.

    Elif Bera Şahin de,”Mangala oyununda dereceye girdim. Sekiz Eylül İlkokulu 4-C sınıfından geliyorum. Mangala başlayalı 2 yıl oldu. Çok zeka geliştirici bir oyun. Burada beni izleyen arkadaşlara tavsiye ederim. Evde babamla oynuyorum. Okulumda da öğretmenimle ve arkadaşlarımla oynuyorum” dedi.

    Sefer TALAY/BURHANİYE(Balıkesir), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow