hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gönen’in kurtuluşunun 99’uncu yıldönümü kutlandı

    Gönen’in kurtuluşunun 99’uncu yıldönümü kutlandı
    expand

    Gönen’in kurtuluşunun 99’uncu yıldönümü kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ahmet ILGAZLI/GÖNEN,(Balıkesir),(DHA) – BALIKESİR’in Gönen ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşu ile ilgili tören Hükümet Meydanı’nda gerçekleşti.

    Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, “Bugün; Ulusal dayanışma ve bütünleşmeyi, bir ulus olma sevincini, hep birlikte yaşadığımız tarihi günlerden biridir” dedi.

    Başkan Palaz, "Günümüzden tam 99 yıl önce Misak-i Milli sınırları içerisinde kahraman ecdadımız ölüm kalım savaşı vererek canları pahasına bu toprakları düşmanlardan temizlediler. İçlerinde Köteylili Mehmet Şükrü Bey ’in, Tayyare Katibi Gönenli Cemal Efendinin, Çığmışlı Topçu Çavuşu Ali Osman Çavuş'un ve adını tarihimize altın harflerle yazdıran kahramanlarımızın da bulunduğu Gönen Yıldırım Müfrezesi Kasabayı sarmış beklemektedir. 5 Eylül Salı günü gece yarısına kadar devam eden muharebelerden sonra 6 Eylül 1922 Çarşamba günü Gönen, tamamen kahraman Türk Ordusunun denetimine girmiştir. Sevgili Gönenli Hemşerilerim; Gönen’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümünde bütün dünyaya mesajımız, barış, kardeşlik ve sevgidir. Milli irademizi ve bütünleşmeyi en güzel şekilde ortaya koyduğumuz, tek hedefte birleşerek ulusal onurumuzu koruma sevincini yaşadığımız, 6 Eylül Gönen'in düşman işgalinden Kurtuluş Gününü kutluyor ,Milli irademizin demokrasi, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini yaşadığımız bugünlerde, devletimize sahip çıkan ve bedelini canlarıyla ödeyen başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, aziz şehitlerimiz ve gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

    Törene protokolün yanı sıra vatandaşlar da ilgi gösterdi. Gönen Halk Eğitim Müdürlüğü Folklor gösterileri ve kortej geçidi ile kutlama sona erdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow