hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İlkokul öğrencileri, depremzedeler için kermes düzenledi

    İlkokul öğrencileri, depremzedeler için kermes düzenledi
    expand

    İlkokul öğrencileri, depremzedeler için kermes düzenledi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Süleyman ÖZAYDIN/MANYAS (Balıkesir) (DHA)-BALIKESİR'in Manyas İlçesi'nde, İstiklal İlkokulu 3'ncü sınıf öğrencileri, sömestre tatiline girmeden, depremzedelere yardım amacıyla okul bahçesinde kermes düzenledi. Öğrencilerin yaptıkları el işleri ile ailelerin hazırladıkları yiyecekler açılan stant da büyük ilgi gördü.

    Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra başlatılan yardım kampanyalarına, Balıkesir'in Manyas İlçesi'nde bulunan İstiklal İlkokulu öğrencileri de katıldı. Ramazan bayramı öncesi okullar tatile girmeden depremzedeler için kermes düzenlemeyi düşünen 3-E sınıfı öğrencileri bu isteklerini aileleri ile sınıf öğretmenleri Gül Ayşe Soylu'ya iletti. Okul idaresinin de verdiği izin sonrası öğrenciler, yaptıkları el işleri ile velileri tarafından hazırlanan gıda ve giysileri okul bahçesinde açtıkları stat da, satışa sundu. Gün boyu devam eden satışlar büyük ilgi gördü.  Sınıf öğretmeni Gül Ayşe Soylu, öğrencilerin hazırladıkları anahtarlık,  hediyelik eşyalar ve el sanatları ürünlerle birlikte velilerin de kendilerinin yaptığı gıda ve diğer el sanatları ile kermese destek verdiklerini söyledi.

    İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulmuttalip Erek'te, "Depremzede kardeşlerimize bu hassasiyeti gösteren, öğrenciler, öğretmenleri ve ailelerini kutluyorum" dedi. (DHA)

     

    (FOTOĞRAFLI)

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow