hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Manyas'ta pazar yerlerindeki ürünler kısa sürede tüketildi

    Manyasta pazar yerlerindeki ürünler kısa sürede tüketildi
    expand

    Manyas'ta pazar yerlerindeki ürünler kısa sürede tüketildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Süleyman ÖZAYDIN/MANYAS,(Balıkesir),(DHA) - BALIKESİR'in Manyas ilçesinde kurulan pazar yerinde denetimler artılırken, tezgahlar kısa sürede boşaldı.

    İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre; koronavirüs tedbirleri kapsamında 'tam kapanma' uygulamasında, 8 ve 15 Mayıs tarihlerinde saat 10.00 ile 17.00 arasında yaş sebze ve meyve ile fide satışı yapan pazar yerlerinin açık olunması kararı alındı. Mevsimsel etkiler nedeniyle ürün arzında yaşanan artış, ürünlerin saklama zorluğu ve raf ömürlerindeki kısalık nedeniyle çiftçiler tarafından üretilen tarımsal ürünlerin zayi olabileceği yönünde bulunulan tespitler sonucu alınan bu karar sonrası, Manyas ilçesinde vatandaşlar da soluğu pazar yerlerinde aldı.

    Tezgahlardaki ürünler, erken saatlerde tükenirken pazar yerlerindeki denetimler de artırıldı. Manyas Kaymakamı Fatih Yıldız, sürekli olarak İlçe Emniyet Amiri Enes Dündar ile birlikte pazar içerisinde denetimler gerçekleştirdi.

    Vatandaşlar yoğunluk yaşanmaması için pazar alanına girişlere kurulan barikatlardan sırasıyla içeriye alındı. Kaymakam Yıldız, vatandaşlara gösterdikleri duyarlılık ve sabırdan dolayı teşekkür etti.

    Bankamatikler önünde bayram ikramiyeleri ve tarımsal desteklerini almak isteyenlerin de yoğunluk oluşturdukları gözlendi.

    (FOTOĞRAFLI)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow