hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeniden yapılan Kızıksa Köprüsü trafiğe açıldı

    Yeniden yapılan Kızıksa Köprüsü trafiğe açıldı
    expand

    Yeniden yapılan Kızıksa Köprüsü trafiğe açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Süleyman ÖZAYDIN/MANYAS,(Balıkesir),(DHA) –BALIKESİR'in Manyas ilçesine bağlı kırsal Kızıksa Mahallesi’ne ulaşımı sağlayan Kocaçay üzerindeki köprü yenilenerek hizmete açıldı.

    1977 yılında bölge halkının imkanları ve devletin desteğiyle yapılan 43 yaşındaki köprünün kullanım ömrünü tamamlaması ve ihtiyaca cevap verememesi üzerine Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yenisi yapılmak üzere yıkılmıştı. Çanakkale-Balıkesir arasında ulaşım süresini kısaltan alternatif yol üzerinde bulunan ayrıca Manyas ile Kızıksa Mahallesi'ne ulaşımı sağlayan yolun üzerinde bulunan köprü; uzunluğu 240 metre, genişliği 11 metre olmak üzere genişletilerek yeniden inşa edildi.

    Araç ve yayalar için hızlı ve güvenli trafik akışını sağlamak amacıyla genişletilen köprünün her iki kenarına da 1,5 metre genişliğinde yaya kaldırımı yapılırken, eskisine göre daha modern bir görünüme sahip olan köprünün yan taraflarına korkuluk takıldı. Büyükşehir Belediyesi Güney Marmara Koordinatörü İbrahim Koman, yıkılarak yeniden inşa edilen köprü ile giriş ve çıkış dahil olmak üzere 500 metrelik yolda ise bin 110 ton asfalt serimi yapıldığı, yatırımın ise 6,75 milyon liraya ihale edildiğini açıkladı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow