hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Marmara Adası'nda kütüphane sevinci

    Marmara Adasında kütüphane sevinci
    expand

    Marmara Adası'nda kütüphane sevinci

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hatice DAĞLI/BALIKESİR (DHA)-BALIKESİR Valiliği’nin katkılarıyla restore edilen ve Marmara İlçe Halk Kütüphanesi olarak hizmet verecek olan tarihi bina ve Saraylar Mahallesi’nde Hayırsever İşadamı Ahmet Remzi Dinçer’in adını taşıyan kütüphane ve terminalin açılışları Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz'un katıldığı törenle gerçekleştirildi.

    Marmara İlçe Halk Kütüphanesi olarak açılışı yapılan tarihi bina, geçtiğimiz yıllarda Balıkesir Valiliğinin katkılarıyla restore edilerek Belediyeden 15 yıllığına Kütüphaneler Daire Başkanlığına tahsis edilmişti. Kısa bir süre önce hizmete sunulan bu kütüphane ile Saraylar’da, Ahmet Remzi Dinçer’in yaptığı, “Ahmet Remzi Dinçer Terminali ve Kütüphanesi" Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz tarafından hizmete açıldı.

    Yapılan törende konuşan Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy “İlçemizde yaptığımız çalışmalardan övgüyle bahsederek bizleri onurlandıran Bakanımıza açılışlarımızı gerçekleştirdiği için şükranlarımı sunuyorum. Desteğini her zaman gösteren bakanımızdan, adalarımız için planladığımız etkinlikler için de tam destek vereceğinin sözünü aldık. İlçe Belediye Başkanı olarak bugün burada birlikte bu açılışları yaparak ve bu güzel eserleri adamıza kazandırarak kıymetli Adalar halkının güvenini boşa çıkarmamış olmamın haklı gururunu yaşıyorum. Bize destek veren herkese teşekkürler ediyorum" (DHA)

     

    (FOTOĞRAFLI)

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow