hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nden hayvan yetiştiricilerine yem desteği

    Balıkesir Büyükşehir Belediyesinden hayvan yetiştiricilerine yem desteği
    expand

    Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nden hayvan yetiştiricilerine yem desteği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi, büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerine yem desteği veriyor. İlk etapta 2 bin yonca balyasını yangınlarda zarar gören çiftçilere ulaştıran Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ilerleyen günlerde bin 200 yonca balyası daha dağıtacak.

    Balıkesir Büyükşehir Belediyesi hem tarımsal hem de hayvansal üretime olan desteklerini artırıyor. 600 dönümlük belediye arazisinde yem bitkisinden ayçiçeğine, buğdaydan arpaya, yulaftan çavdara kadar üretim yapılıyor. Aynı zamanda yonca ve süt otu ekimi yapan üreticilerin tohum bedellerinin yüzde 50’sini Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanırken, şimdi de büyükbaş ve küçükbaş hayvan üreticilerine yem desteği verilmeye başlandı.

    YANGINLARDA ZARAR GÖREN ÇİFTÇİ DESTEKLENİYOR

    2019-2020 yıllarında çıkan yangınlardan zarar gören üreticileri tespit ettiklerini belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Yapılan tespitler sonrası, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekiplerimiz 2 bin yonca balyasını sahiplerine teslim etti. Yine başkanlığımıza bağlı Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezinde (BAÇEM) bin 200 yonca balyası daha üretcilere dağıtılacak" dedi.

    Fatih Emrah ERDOĞAN/BALIKESİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow