hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Balıkesir’de engelli bireyler EKPSS’ye hazırlanıyor

    Balıkesir’de engelli bireyler EKPSS’ye hazırlanıyor
    expand

    Balıkesir’de engelli bireyler EKPSS’ye hazırlanıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BALIKESİR’in Altıeylül ilçesi Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, iki yılda bir yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (EKPSS) hazırlık kursu açtı.

    EKPSS'nin, ÖSYM tarafından 24 Nisan 2022 tarihinde yapılacağı ilan edilince Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şubesi ve Altıeylül Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde hazırlık kursu başlatıldı. Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şube Başkanı Zeki Uslu, hazırlık kursunun Altıeylül Halk Eğitim Merkezi Müdürü Filiz Çelik’in desteğiyle açıldığını söyledi. 

    Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki kursa katılan Dernek Başkanı Zeki Uslu, kursiyerlere moral ve motivasyon amacıyla yaptığı konuşmada; “Daha önceki sınavlarda da böyle kurslar açarak engelli kardeşlerimizin başarılı olmaları için elimizden geleni yaptık ve şimdi onların neredeyse tamamı devlet memuru oldular. Engelli kardeşlerimiz ekonomik özgürlüklerine kavuştu, ailelerine ve devlete faydalı bireyler oldular” dedi.

    Kurslara katılarak devlet memuru olan Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Alper Şentürk ise, “Ben de bu kurslar sayesinde devlet memuru oldum. Memur olduktan sonra ailemi kurdum" diye konuştu.

    Fatih Emrah ERDOĞAN/BALIKESİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow