hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Savaştepe'de ormanlar fotokapanlarla korunacak

    Savaştepede ormanlar fotokapanlarla korunacak
    expand

    Savaştepe'de ormanlar fotokapanlarla korunacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BALIKESİR’in Savaştepe ilçesinde, yaban hayatını izlemek ve suçlularla mücadele için ormanlara çok sayıda fotokapan yerleştirildi.

    Savaştepe Orman İşletme Şefliği tarafından yaban hayatın izlenmesi ve ormanların korunması amacıyla fotokapanlı önlem alındı. Dikkatsizlik, tedbirsizlik ve kasıtlı çıkarılabilecek yangınlara karşı da tedbir olması amaçlanan fotokapanlar, farklı bölgelere yerleştirildi. Konuyla ilgili uyarı levhası da dikildi. Bu sayede ormanların sürekli gözetlenmesi ve usulsüzlük yaptığı anlaşılan şüphelilerin kimlik tespitlerinin de hızlıca yapılabilmesi hedefleniyor.

    ANLIK FOTOĞRAF ÇEKİMİ YAPARAK MERKEZE AKTARIYOR

    Teknolojiden daha fazla istifade ederek maliyetleri azaltmak ve zaman kayıplarını engellemek için kullanılan harekete duyarlı fotokapanlar, otlatmanın yasak olduğu, yeni fidan dikimi yapılan alanlarda küçük ve büyükbaş hayvanlara; ulaşımda zorluk yaşanan orman bölgelerinde ise araç ve insana duyarlı şekilde programlanarak anlık fotoğraf çekimleri yapıyor. Elde edilen görüntüler de yine anlık olarak genel müdürlükteki sisteme aktarılıyor. Görüntüler buradaki yazılımla analiz edilip söz konusu bölgeye en yakın orman koruma faaliyetindeki yetkiliye iletiliyor. Yetkililer daha sonra bölgeye giderek işlemleri başlatıyor. Uygulamayla, özellikle orman suçlarının ve otlatma baskısının yoğun olduğu stratejik alanların, 24 saat kesintisiz fotokapanla izlendiğinin bilinmesinin ve caydırıcı olmasının amaçlandığı bildirildi.

    Alper ÇOBANOĞLU/SAVAŞTEPE (Balıkesir), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow